Εντυπωσιακό πανόραμα 360ᵒ της Βαρκελώνης σε 45 Gigapixels!


Εντυπωσιακό πανόραμα 360ᵒ της Βαρκελώνης σε 45 Gigapixels!

Εντυπωσιάζει η φωτογραφία 45 gigapixel της Βαρκελώνης, μιας από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, με απίστευτη λεπτομέρεια !

Ο φωτογράφος Jeffrey Martin δημιουργεί τεράστιες φωτογραφίες gigapixel εδώ και περίπου μια δεκαετία. Ξεκίνησε το 2002, ενώ το πρώτο του μεγάλο πανοραμικό φωτογραφικό μωσαϊκό τραβήχτηκε το 2006 με μια Canon 300D και φακό 70-200mm f/2.8.

Πανόραμα με θέα τη Βαρκελώνη

Το τελευταίο του έργο επικεντρώνεται στη Βαρκελώνη και ενώ είναι μόλις 45-gigapixel, πολύ μικρότερο σε σύγκριση με το ρεκόρ Guinness (230-gigapixel, φωτογραφίας του Λονδίνου), εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ξεκάθαρες οι λεπτομέρειές.

Μου πήρε μερικά χρόνια για να φτιάξω μια φωτογραφία 18 gigapixel της Πράγας, η οποία εκείνη την εποχή ήταν ανάμεσα στις μεγαλύτερες φωτογραφίες που έχουν γίνει ποτέ.

Έτσι, φωτογραφίζω gigapixels αυξανόμενου μεγέθους εδώ και λίγο καιρό. Η μεγαλύτερη εικόνα που μπόρεσα να φτιάξω είναι μια εικόνα της Πράγας μεγέθους 900.000 x 450.000.

λέει ο ίδιος.

Ο Martin λέει ότι αυτή η φωτογραφία gigapixel τραβήχτηκε από την κορυφή του Torre Glories, που παλαιότερα ονομαζόταν Torre Agbar.

Χρειάστηκε μία ημέρα για το αποτέλεσμα αυτό, το οποίο παράχθηκε από περίπου 6.000 αρχικές εικόνες, χρησιμοποιώντας μια φωτογραφική μηχανή υψηλής τεχνολογίας, τοποθετημένη σε μια ειδική ρομποτική βάση κάμερας, την οποία ο Martin προγραμμάτισε να τραβάει χιλιάδες εικόνες. Αυτές οι εικόνες στη συνέχεια συρράφηκαν με επιμέλεια και ενώθηκαν σε μια πλήρη εικόνα 360 μοιρών τεράστιας ανάλυσης.

Ο Martin λέει ότι χρησιμοποιεί κυρίως φωτογραφικές μηχανές και φακούς Canon, αλλά υποστηρίζει ότι είναι αντίθετος με την ιδέα του να αγοράζει τον πιο καινούργιο εξοπλισμό.

Για όσους θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάλυση στις φωτογραφίες τους, συνιστά τη χρήση κατάλληλου φακού αλλά και τη λήψη μεγάλου αριθμού φωτογραφιών, που στη συνέχεια θα ενωθούν.

Αν δεν είστε πολύ υπομονετικοί και δεν έχετε εξασκηθεί, θα ήταν μάλλον καλύτερο να μείνετε σε ένα μέγιστο εστιακό μήκος 100mm ή 135mm. Συνήθως δεν υπερβαίνω την εστιακή απόσταση των 200mm, αν και έχω χρησιμοποιήσει περιστασιακά 300mm, 400mm, 600mm και 800mm

Προσθέτει

Ωστόσο, ο Martin λέει ότι η φωτογραφία gigapixel δεν είναι τόσο περίπλοκη υπόθεση και δεν απαιτεί πολλά.

Τραβήξτε επικαλυπτόμενες φωτογραφίες αυτού που θέλετε να αποτυπώσετε: μια επικάλυψη 30% είναι μια χαρά. Βάλτε τις εικόνες στο PTGui και κάντε κλικ στην επιλογή “ευθυγράμμιση”. Αν έχετε τραβήξει τα πάντα όπως πρέπει, αυτό ίσως είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.

Τραβήξτε τη σωστή στιγμή, όταν ο καιρός δεν αλλάζει πολύ γρήγορα. Η διαχείριση όλων αυτών των πραγμάτων δεν είναι δύσκολη, αλλά χρειάζεται εξάσκηση.

Σημειώνει

Ο Martin λέει ότι υπάρχουν πολλές καλές λύσεις για προβολή μιας φωτογραφίας gigapixel, τόσο επί πληρωμή (KRPano και Pano2VR) όσο και δωρεάν (Pannellum και Marzipano).

Στην παρούσα φάση εργάζεται πάνω σε περισσότερες φωτογραφίες gigapixel από τη Βενετία, το Χονγκ Κονγκ και το Σικάγο, τις οποίες ελπίζει να δημοσιεύσει σύντομα.

Εάν επιθυμείτε να δείτε την πλήρη φωτογραφία της Βαρκελώνης, όπως και μεγαλύτερο δείγμα της δουλειάς του Jeffrey Martin, στην ιστοσελίδα του.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

360 Photography

Πηγή:

PetaPixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!