Οι αρχές ζητάνε από φωτογράφο να αφαιρέσει φωτογραφία γέφυρας γιατί την έβγαλε από παράνομη γωνία!


Οι αρχές ζητάνε από φωτογράφο να αφαιρέσει φωτογραφία γέφυρας γιατί την έβγαλε από παράνομη γωνία!

Οι αρχές στις Η.Π.Α. είναι πολύ αυστηρές και χρησιμοποιούν πολύ συχνά το ίντερνετ για να βρίσκουν παραβάτες (το έχουμε δει σε υπόθεση με drones).

Στην πιο πρόσφατη υπόθεση οι αρχές κινήθηκαν εναντίον του φωτογράφου Bruce Getty, γιατί έχει ανεβάσει μία φωτογραφία στο site του, της γέφυρας Golden Gate Bridge του Σαν Φρανσίσκο (το Instagram του είναι γεμάτο με ωραίες εικόνες της συγκεκριμένης γέφυρας και όχι μόνο).

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η “γωνία λήψης” είναι παράνομη καθώς για να γίνει η συγκεκριμένη λήψη σημαίνει ότι ο φωτογράφος βρισκόταν σε μία περιοχή που είναι κλειστή για το κοινό και στην οποία απαγορεύεται η πρόσβαση (υπάρχει ειδική σήμανση).

Ο φωτογράφος δήλωσε στο abc7news:

Είμαι απλώς ένας τύπος που του αρέσει να πηγαίνει στα βράχια για να αποκτήσει μια μοναδική γωνία της γέφυρας, δεν είμαι ο μόνος που το κάνει. Λένε ότι είναι μια παράνομη γωνία λήψης.

Ο φωτογράφος δήλωσε ότι έχει δεχτεί πρόστιμο το 2014 για παραβίαση του χώρου, ενώ έχει ελεγχθεί και από την Αστυνομία κοντά στον συγκεκριμένο χώρο, με τους Αστυνομικούς να του έχουν ζητήσει να σβήσει τις φωτογραφίες και αυτός να έχει αρνηθεί.

Ο φωτογράφος υποστηρίζει ότι μπόρεσε να εισέλθει στην απαγορευμένη περιοχή από την θάλασσα όταν τα νερά είχαν τραβηχτεί.

Οι αρχές που διαχειρίζονται την γέφυρα έχουν ζητήσει, μέσω της νομικής οδού, από τον φωτογράφο να αφαιρέσει την φωτογραφία από το site του, με τον φωτογράφο να έχει αρνηθεί να κάνει κάτι τέτοιο. Επιπλέον αξιώνουν τυχόν κέρδη που μπορεί να έχει ο φωτογράφος από την συγκεκριμένη φωτογραφία.

Ποιος νομίζετε ότι έχει δίκιο;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

tbl

Πηγή:

abc7news
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

7 σχόλια

  • #
    1

    Ο φωτογράφος είναι καλλιτέχνης.
    Ζει τη στιγμή της φωτογράφισης με όλες τις αισθήσεις του
    Είναι δυνατόν να ισχυρίζονται τέτοιες αηδιες οι διαχειριστές της γέφυρας.Δεν υπολογίζονται όλα με βάση το χρήμα.
    Να λένε κι ευχαριστώ για την διαφήμιση που τους κάνει.
    Φυσικά με βρίσκει αντίθετη η απαίτηση να κατέβει η φωτογραφία ή να του ζητηθεί αποζημίωση.
    Ο,τι εκτίθεται σε δημόσια θέα, μπορεί και να απαθανατίζεται στο φωτογραφικό φακό…
    Διαφορετικά περνάμε στον περιορισμό της ελευθερίας , κοινώς δικτατορία…

    • #
      1

      Οι απαντήσεις αυτού του είδους είναι αντιπροσωπευτικές του σύγχρονου νεοέλληνα… παντελής αδιαφορία στους νόμους. Ο,τι κατεβάζει η κούτρα του καθενός, αυτό είναι ο νόμος για τον καθένα, κοινώς μπάχαλο

  • #
    1

    Όλο αυτό μου θυμίζει την προσπάθεια μου να φωτογραφίσω, πριν απο χρόνια, απο την αυλή του, το ( νεοκλασικό ) πολιτιστικό μέγαρο της εθνικής τραπέζης στην Β. Όλγας στην Θεσ/κη. Διάλεγα κάδρο και εστίαζα όταν ένας πανικόβλητος φύλακας με ενημέρωσε ότι για να φωτογραφίσω απο την αυλή χρειάζονταν κάποιες άδειες. Έφευγα απογοητευμένος όταν κατάλαβα ότι θα μπορούσα να πάρω σχεδόν το ίδιο κάδρο και εκτός αυλής. Απο το πεζοδρόμιο, έξω απο τα κάγκελα το οποίο και έκανα με τον αμήχανο φύλακα να με παρατηρεί απελπισμένα. Θέλω να πω ότι όσο άκμπτοι και είναι οι νόμοι πάντα υπάρχουν περιθώρια φωτογραφικών ελιγμών.

  • #
    1

    Διαφωνώ κάθετα με οποιαδήποτε τακτική κερδοσκοπίας, ειδικά της συγκεκριμένης περίπτωσης. Από την ώρα , δε, που έχει επιβληθεί και καταβληθεί το πρόστιμο παράβασης δεν υπάρχει κανένας λόγος αφενός να κατέβει η φωτογραφία (καθότι δεν κατανοώ γιατί αποτελεί κίνδυνο , δεν είναι δα και μυστική στρατιωτική εγκατάσταση ) και αφετέρου φυσικά , να αποκομίσουν κέρδη οι άπληστοι. Αν θέλουν έσοδα ας κάνουν προσφορά στον φωτογράφο. Αυτό αποτελεί νόμιμη οδό.

  • #
    1

    Γκόλντεν Γκέιτ, μια από τις διασημότερες και ιστορικότερες γέφυρες του κόσμου.
    Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο πάνω της και γύρω της. Σύμβολο και σήμα κατατεθέν σου Σαν Φρανσίσκο από το 1937, αν θυμάμαι καλά. Περιπέτεια ολόκληρη η κατασκευή της.
    Στη κάθε εποχή έχει και κάτι διαφορετικό να σου δείξει.
    Η λέξη χιλιοφωτογραφημένη ωχριά για να αποδώσει την πραγματικότητα.
    Όπως όμως ακριβώς είναι αυτή η πραγματικότητα που οδήγησε τελικά τις αρχές, να απαγορέψουν την πρόσβαση σε δύο τρία σημεία αλλά και να θεσπίσουν κανόνες για να μπορέσουν να διαχειριστούν όλο αυτό το ανθρωπομάνι που την επισκέπτεται κάθε χρόνο. Το συγκεκριμένο σημείο , δεν θυμάμαι την ονομασία του, είναι πασίγνωστο, εκτός από μια διαφορετική γωνία λήψης που προσφέρει και για τις πολλές, (πάρα πολλές), αυτοκτονίες που σημειώθηκαν και σημειώνονται ακόμη εκεί. Ομορφιά και απόγνωση μαζί.
    Μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο για αυτό, αποφάσισαν να απαγορέψουν τη πρόσβαση εκεί, βάζοντας έτσι άλλο ένα μπελά στο κεφάλι τους με τους επιπλέον ελέγχους…
    Όχι τόσο για τις αυτοκτονίες, όσο για την επικινδυνότητα του σημείου που είναι αιτία αναρίθμητων ατυχημάτων, σχεδόν τα μισά θανατηφόρα.. (Θυμηθήτε το “Ναυάγιο” στη Ζάκυνθο, από ψηλά…). Σκεφτείτε απλώς όλη την υγρασία του Ειρηνικού πάνω στα γλυστερά βράχια και μετά σκεφτείτε την, παγωμένη, απ’ τις χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα.
    Κι ο άσχετος με την ύπαιθρο και τις απαιτήσεις της να θέλει να πάει νύχτα να φωτογραφήσει…
    Γύρω από τη γέφυρα μισά τεράστια κυριολεκτικά έκταση που αποτελεί μέρος της προστασίας και της φυσικής ομορφιάς ολοκληρης της περιοχής του κόλπου, σου παρέχει ΑΠΕΙΡΑ σημεία φωτογράφισης.
    Αυτός είναι ο λόγος της απαγόρευσης, η επικινδυνότητα κι οι αυτοκτονιες.
    Δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι απαγόρευση για την απαγόρευση.
    Είναι η πραγματικότητα ηλίθιε”,
    που είπε ο Γκαίτε.
    Προστατεύοντας, όσο γίνεται, τους ανθρώπους, προστατεύεις και τον ΜΥΘΟ που κουβαλά αυτή η γέφυρα.
    (Το μύθο που φέρνει και που θα συνεχίσει να φέρνει τον -κερδοφόρο– τουρισμό…)

  • #
    1

    Δεν το πιστεύω ότι έχουμε φθάσει σε τέτοιο βαθμό παραφροσύνης, να απαγορεύεται να κοιτάμε και με τα μάτια μας..

    • #
      1

      Στη Αυστραλία που ήμουν πρόσφατα βράχια που έχουν θέα τον ειρηνικό με την ίδια φήμη στις αυτοκτονίες έχει περίφραξη γύρω γύρω και έχουν τοποθετηθεί cameres για καλύτερο έλεγχο από αυτά τα συμβάντα και δεν υπαρχη απαγόρευση φωτογράφησης ητε με Camera ητε με Drone

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.