Τα Grammy Awards τιμούν τον φωτογράφο Jim Marshall


Τα Grammy Awards τιμούν τον φωτογράφο Jim Marshall

Τα βραβεία Grammy απονεμήθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε βραβεύοντας την μουσική και τους μουσικούς που ξεχώρισαν την χρονιά που μας πέρασε.

Στο περιθώριο των βραβείων και μία ημέρα πριν, τιμήθηκαν πολλοί καλλιτέχνες για την προσφορά τους στη Μουσική. Ένας από αυτούς ήταν ο φωτογράφος Jim Marshall, o οποίος έλαβε το Trustees Award.
Ο Marshall γεννήθηκε στο Σικάγο το 1936 και πέθανε τον Μάρτιο του 2010. Ήταν ο φωτογράφος που απαθανάτισε τα μεγαλύτερα ονόματα της Rock μουσικής μεταξύ 1960 και 1970.
Ανάμεσα στα highlights της καριέρας του το γεγονός ότι υπήρξε ο μοναδικός φωτογράφος στα παρασκήνια της τελευταίας συναυλίας των “The Beatles” και το γεγονός ότι ήταν ο chief photographer στο Woodstock.
Έζησε και ο ίδιος σαν διάσημος, χωρίς να αποκτήσει παιδιά, αφού όπως έλεγε “Παιδιά μου είναι οι φωτογραφίες μου”.

Το βραβείο του Jim Marshall παρέλαβε η φωτογράφος Amelia Davis η οποία δήλωσε: “Ο Jim ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος. Ή τον αγαπούσες ή τον μισούσες. Όπως έλεγε και ο ίδιος αν σε αγαπούσε θα ξάπλωνε μπροστά σε ένα φορτηγό για σένα. Αν σε μισούσε θα οδηγούσε το φορτηγό για να σε πατήσει. Είτε όμως ήσουν φίλος του είτε εχθρός του, όλοι συμφωνούσαν ότι ήταν ιδιοφυΐα”.

Μπορείτε να διαβάσετε τι είπαν σχετικά με τον Marshall οι φωτογράφοι Henry Diltz και Graham Nash.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Great Photographers Jim Marshall

Πηγή:

Grammy
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!