Ανακοινώθηκε επίσημα η Hasselblad H5D-50c


Ανακοινώθηκε επίσημα η Hasselblad H5D-50c

Ξεκίνησαν οι αποστολές της νέας μηχανής μεσαίου φορμά της Hasselblad, Hasselblad H5D-50c.

Με την Ολυμπιακή φράση Faster.Higher.Stronger (πιο γρήγορα.πιο ψηλά.πιο δυνατά) η Hasselblad παρουσιάζει για πρώτη φορά ψηφιακή μηχανή μεσαίου φορμά με CMOS αντί για CCD αισθητήρα.

Ο Hasselblad Product Manager, Ove Bengtson, δήλωσε: “Όπως και με όλες τις κάμερες μας, η H5D-50c δημιουργήθηκε με ένα στόχο στο μυαλό μας – απλά να δημιουργήσουμε την καλύτερη ποιότητα εικόνας. Ο αισθητήρας CMOS αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα μπροστά στην ανάπτυξη καμερών και δημιουργεί νέο έδαφος για τους φωτογράφους μεσαίου φορμά, οι οποίοι θα μπορούν να φωτογραφίζουν με την απόλυτη ποιότητα, ανεξαρτήτως των φωτιστικών συνθηκών. Η εξαιρετική απόδοση ISO – μέχρι ISO 6400- θα ανεβάσει τον πήχη σε μεγαλύτερα ύψη. Η κάμερα, η οποία πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη που έχουμε σχεδιάσει ποτέ, υποστηρίζεται από 12 υψηλής ποιότητας φακούς με ενσωματωμένο central lens shutter”.

Ο νέος CEO της Hasselblad, Ian Rawcliffe, δήλωσε: “Δεν υπάρχει άνοδος της τιμής για όσους πελάτες θέλουν να αποκτήσουν την επαναστατική αυτή τεχνολογία. Η H5D-50c θα αποστέλλεται στην ίδια τιμή με την τιμή της H5D-50. Η εξαιρετική απόδοση σε ISO με τον νέο CMOS αισθητήρα, έφερε το μεσαίο φορμά σε νέα επίπεδα. Οι φωτογράφοι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες πρέπει να φωτογραφίσουν – και φυσικά μπορούν να λειτουργήσουν ελέγχοντας την μηχανή μέσω Η/Υ ή όχι, με την επιλογή να επεξεργάζονται Raw εικόνες στο Phocus ή απευθείας στο Adobe Photoshop Lightroom”.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της Hasselblad H5D-50c είναι:
– αισθητήρας CMOS, περίπου διπλάσιου μεγέθους από αισθητήρα Full Frame (43.8 × 32.9 mm) και ανάλυσης 50 megapixels (8272 × 6200 pixels)
– ISO 100-6400
– δυναμικό εύρος 14 stops
– ταχύτητα κλείστρου μέχρι 12 λεπτά
– ταχύτητα λήψης 1.5 καρέ το δευτερόλεπτο
– Live Video στο Phocus ή το Phocus Mobile
– σύστημα εστίασης True Focus με Absolute Position Lock και έλεγχο της κάμερας.
– επιλογή λειτουργίας με tilt-shift
– δυνατότητα εγγραφής δεδομένων GPS
– οθόνη 3″, 460.320 pixels
– υποδοχή FireWire 800 (IEEE 1394b)
– υποδοχή για CF κάρτες μνήμης
– μπαταρία λιθίου, 2900 mAH
– βάρος 2290 γραμμάρια

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Hasselblad H5D-50c εδώ και εδώ.

Η Hasselblad H5D-50c είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο στην τιμή των 21.900 ευρώ (pro kit, χωρίς Φ.Π.Α).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!