Η Canon Ασίας δημοσιεύει την ιστορία των Canon EF φακών


Η Canon Ασίας δημοσιεύει την ιστορία των Canon EF φακών

Τον Απρίλιο που μας πέρασε η Canon ξεπέρασε την παραγωγή 100 εκατομμυρίων EF φακών, ένα φοβερό επίτευγμα.

Η παραγωγή EF φακών για το σύστημα EOS ξεκίνησε το 1987, μαζί με την ανακοίνωση της Canon EOS 650, στο εργοστάσιο της Utsunomiya, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία.
H εμφάνιση των EF φακών με το νέο mount και η εγκατάλειψη των FD mount φακών έφερε αναστάτωση ανάμεσα στην φωτογραφική κοινότητα και σε όσους είχαν επενδύσει σε FD φακούς.
Φυσικά δεν είναι η μοναδική φορά που μία φωτογραφική εταιρεία εξελίχθηκε τεχνολογικά, αφήνοντας “στα κρύα του λουτρού” όσους είχαν επενδύσει στα συστήματα της.
Όμως οι νέοι EF φακοί ήταν όπως φάνηκε το λογικό βήμα στην τεχνολογική εξέλιξη των φακών παγκοσμίως. Οι EF Canon φακοί, ήταν οι πρώτοι φακοί στους οποίους το μοτέρ της αυτόματης εστίασης βρισκόταν μέσα στον φακό και όχι στην μηχανή, με την Canon να δείχνει τον δρόμο στους ανταγωνιστές της. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα οι φακοί των περισσότερων εταιρειών να κατασκευάζονται με ενσωματωμένο το μοτέρ αυτόματης εστίασης.

Μία ακόμα σημαντική καινοτομία που πρώτη η Canon παρουσίασε στον φωτογραφικό χώρο ήταν το 1995 η προσθήκη σταθεροποιητή, Image Stabilizer (IS), στον φακό Canon EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM.

Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία των EF Canon φακών και να δείτε την λίστα με όλες τις σημαντικές ημερομηνίες και τους φακούς που έκαναν τεχνολογικά βήματα ώστε να απολαμβάνουμε σήμερα την εξαιρετική ποιότητα τους, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Canon EF Canon Lenses Lenses
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!