Ιδιοκτήτης αλόγου ζητάει μερίδιο από τον 3χρονο νικητή διαγωνισμού φωτογραφίας


Ιδιοκτήτης αλόγου ζητάει μερίδιο από τον 3χρονο νικητή διαγωνισμού φωτογραφίας

Μετά τις selfies της μαϊμούς, ένα άλογο, η Betty, έρχεται να περιπλέξει την κατάσταση, αυτή τη φορά σε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας.

Όλα άρχισαν όταν ο 3χρονος Jacob Bellis κέρδισε τον διαγωνισμό φωτογραφίας της τουριστικής εταιρείας Thomson Holidays, με τίτλο “Made Me Smile”.

Ο Jacob έβγαλε μία selfie φωτογραφία με τον πατέρα του και στο φόντο της φωτογραφίας ένα άλογο αποφάσισε να συμμετάσχει δείχνοντας τα δόντια του.

Το έπαθλο ήταν ένα ταξίδι αξίας 2.000 λιρών Αγγλίας και όλα θα είχαν τελειώσει σε αυτό το σημείο αν ο ιδιοκτήτης του αλόγου δεν εμφανιζόταν ζητώντας από τον νικητή μέρος του επάθλου.

Ο ιδιοκτήτης του αλόγου καταρχήν σχολίασε ότι πατέρας και γιος θα έπρεπε να έχουν ζητήσει την άδεια του για να βγάλουν φωτογραφία το άλογο και μετά υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία κίνηση καλής θέλησης από τους νικητές προς αυτόν, εφόσον το άλογο ήταν δικό του και τους βοήθησε να κερδίσουν τον διαγωνισμό.
Επιπλέον δήλωσε ότι αν ήξερε για τον διαγωνισμό θα κατέθετε αυτός μία φωτογραφία του αλόγου, το οποίο έχει την συνήθεια να βγάζει την γλώσσα του έξω.

Ο πατέρας του μικρού νικητή από την μεριά του σχολίασε ότι με τον γιο του βρισκόταν σε δημόσιο δρόμο και δεν κάνανε κάτι λάθος. Μάλιστα δήλωσε ότι αρχικά ο ιδιοκτήτης του αλόγου, επειδή νόμιζε ότι το έπαθλο είναι χρηματικό, ζήτησε το μισό ποσό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Wayne Beynon η απαίτηση του ιδιοκτήτη του αλόγου δεν έχει νομική βάση, εφόσον η φωτογραφία βγήκε σε δημόσιο δρομο.

Από την πλευρά της η εταιρεία Thomson Holidays δήλωσε ότι ο μικρός Jacob θα λάβει το βραβείο κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

The Guardian
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Μα τι γελοιότητες είναι αυτές τέλος πάντων; Βοήθησε λέει το άλογο να ….κερδίσουν στον διαγωνισμό (!), ότι να ναι, εξωφρενικά πράγματα.
    Θα ενημερώσω πάραυτα στο νησί μου, τους ιδιοκτήτες γαϊδάρων, κατσικιών, γάτων κ.τ.λ., ώστε να κάνουν προσφυγές και να ζητήσουν ποσοστά από τις καρτ-ποστάλ…8-}
    Άραγε με τους γλάρους στο λιμάνι ξέρει κανείς τι γίνεται; Ποιος έχει τα δικαιώματα, ο δήμος ή το λιμενικό ταμείο;

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!