Huawei P9, ανακοινώθηκε επίσημα με διπλούς φακούς από τη Leica


Huawei P9, ανακοινώθηκε επίσημα με διπλούς φακούς από τη Leica

Το νέο Huawei P9 (θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις απλή και Plus) είναι το πρώτο smartphone της κινεζικής εταιρείας με κάμερα που έχει γίνει σε στενή συνεργασία με τη γερμανική Leica.

Huawei και Leica έχουν σκοπό την επανεφεύρεση της φωτογραφίας με smartphone και μπαίνουν δυνατά απέναντι σε παραδοσιακούς παίχτες της αγοράς με δυνατά φωτογραφικά smartphones, όπως η Apple, η LG, η Nokia και η Samsung.

To Huawei P9 διαθέτει διπλή κάμερα (το νέο μεγάλο trend της εποχής στα smartphones), κάθε μία από τις οποίες έχει ανάλυση 12 megapixels. Η μία από τις δύο διαθέτει αισθητήρα που γράφει τα χρώματα και η άλλη μονοχρωματικό αισθητήρα. Το αποτέλεσμα είναι να καταγράφει εικόνες με 50% περισσότερη αντίθεση, συλλέγοντας με τον δεύτερο αισθητήρα 300% πιο πολύ φως (και όχι 100%).

Οι δύο φακοί Leica Summarit 24mm f/2.2 ASPH έχουν μέγιστο διάφραγμα f/2.2, ενώ το υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης βασίζεται σε έναν συνδυασμό τεχνολογίας laser, ανίχνευσης αντίθεσης και υπολογισμό του βάθους για να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον υπάρχει dual-LED flash για να βοηθήσει όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι καλές. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 8 Megapixel και διαθέτει και ειδική λειτουργία για λήψη selfies σε χαμηλό φωτισμό (super low-light selfie).

Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά το Huawei P9 διαθέτει οθόνη 5.2″ IPS LCD ανάλυσης 1080p (5.5″ θα έχει το Plus), οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 955 και τρέχει Android 6.0 με EMUI 4.1 της Huawei.

Η τιμή του αναμένεται να αρχίζει από τα 600 ευρώ.

Δείτε το hands on του partner site Techblog.gr.

Huawei P9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Techblog
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

9 σχόλια

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ιωαννίδης Λεωνίδας | 8 Απριλίου 2016 στις 9:40

    Ξέρεις, φίλε Βάιε, τι με «αρρωσταίνει» με τα φωτο-κινητά; Το γεγονός ότι πλασάρονται λίγο-πολύ ως αντικαταστάτες των φωτογραφικών μηχανών. Όπως στην παρούσα περίπτωση, κολλάνε κι ένα σπουδαίο brand name, πολλά megapixel και υπόσχονται φωτογραφίες επιπέδου Ansel Adams ή -έστω- Henri Cartier-Bresson τουλάχιστον! Αυτό είναι που αποπροσανατολίζει, κυρίως τους νέους ανθρώπους, από την τέχνη της φωτογραφίας κι έτσι υποτιμάται ραγδαία αυτή ή ίδια η τέχνη. Σε λίγο, στο ευρύ κοινό, θα φαίνεται εντελώς αστεία η ενασχόληση με dslr, rangefinder και άλλες χαζομάρες∙ «πάρε παιδί μου το κινητό και βγες στους δρόμους να διαπρέψεις, διότι με τη μηχανή-μπαούτσι με τον φακό-μπαούτσι σε παίρνουν είδηση οι ζητιάνοι κι οι κατατρεγμένοι και κρύβονται, ενώ με το κινητό τούς πιάνεις στον ύπνο…». Καλή η τεχνολογία, αλλά την αυτογνωσία ποιος θα μας τη μάθει;

    • #
      1

      θα διαφωνήσω Λεωνίδα, δεν νομίζω ότι η τέχνη της φωτογραφίας κινδυνεύει από την εξέλιξη της τεχνολογίας γιατί οι εικόνες που κάνουν την διαφορά θέλουν δουλειά.
      προσωπικά έχω δει φωτογραφίες από κινητά που με έχουν αφήσει άφωνο..οπότε δεν θα έβγαζα εκτός του κάδρου τα φωτοκινητά αφού θεωρώ ότι κάποιος που γνωρίζει μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να κάνει τις εικόνες που θέλει.
      το μέσο είναι η φωτογραφία, τα εργαλεία είναι dslr, mirrorless, compact, smartphones…αν κάποιος ξέρει τι κάνει και έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο τι από όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση του χρησιμοποιεί…

  • #
    1

    Παρ’ότι κι εγώ δε πολυπάω τις φωτογραφικές μηχανές στα κινητά, περισσότερο επειδή είμαι κολημένος με παλαιότερες τεχνολογίες, ομολογώ πως δε θα έλεγα όχι σ’ ένα με φωτογραφική μηχανή της προκοπής. Θα με περάσετε για ψώνιο αν σας έλεγα πως θα το αγόραζα μόνο και μόνο για τη κάμερά του, αλλά αν βλέπατε το συνολικό χρόνο ομιλιας στο τεσσάρων χρονών κινητό μου θα με καταλαβαίνατε.

  • #
    1

    Η σωστή φωτογραφία θέλει και το σωστό μηχάνημα.
    Η δε ειδικευμένη θέλει βαρύ πυροβολικό
    Πας στο πόλεμο με νεροπίστολο ?

    Εδώ κι αυτές οι APS-C με τον καιρό μας φαίνονται “λίγες” και τρέχουμε προς το καλύτερο, τις Fulll Frame. Και ναι η διαφορά ειναι σημαντική.

    Ξέρω πολύ κόσμο που χτυπά ηδη και θα χτυπα διαχρονικά, το κεφάλι του στο τοίχο, επειδή στήριξε τα ταξίδια του, τα σύντομα νιάτα του και τις μεγάλες στιγμές της ζωής του στα 20 mp του κινητού του.
    Κ.Β

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ιωαννίδης Λεωνίδας | 11 Απριλίου 2016 στις 11:41

    Ποιος μίλησε για απαξίωση της τεχνολογίας; Και βέβαια συμφωνώ πως το αποτέλεσμα μετράει κι όχι το μέσον. Εγώ εντόπισα το φαινόμενο ότι τα κινητά πλασάρονται ως αντικαταστάτες των φωτογραφικών μηχανών κι ότι αυτό αποπροσανατολίζει από την ουσία της τέχνης της φωτογραφίας. Αν κάποιος νομίζει ότι αρκεί ένα καλό κινητό για πετύχει «το αποτέλεσμα», τότε έχει απαξιώσει και τη φωτογραφία.

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ιωαννίδης Λεωνίδας | 13 Απριλίου 2016 στις 11:32

    Προφανώς δεν αρκεί, αλλά κάποιος που θα μπει στη διαδικασία να αγοράσει μια καλή φωτογραφική μηχανή και να βγει έξω, είναι πολύ πιθανό ότι έχει -τουλάχιστον- την επιθυμία να κάνει κάτι καλό με τη φωτογραφία και ότι “το ψάχνει” το θέμα, Δεν μιλάω για κάποιους που αγοράζουν π.χ. στερεοφωνικά χιλιάδων ευρώ και έχουν 3 cd από εφημερίδες στη δισκοθήκη τους, αλλά για όσους, στερούμενοι ενδεχομένως, αγοράζουν το εργαλείο των ονείρων τους για να εκφραστούν μέσω αυτού. Δεν νομίζω πως ένα κινητό μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το εργαλείο, εκτός αν το όνειρο του είναι η λήψη selfis.

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ιωαννίδης Λεωνίδας | 13 Απριλίου 2016 στις 11:40

    Πρόταση: Φίλε Βάιε, καλό μάλλον θα ήταν τέτοιοι “φιλοσοφικοί” διάλογοι να βρουν τη θέση τους σε κάποιο χωριστό παράθυρο της ιστοσελίδας. Διότι, αν παλιώσει η σχετική δημοσίευση, είναι δύσκολο κάποιος να συμμετάσχει (πού να τη βρει;).

  • #
    1

    Εγώ νομίζω πως μια καλή κάμερα, γρήγορη, με καλό af σε ένα κινητό είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για κάποιες φωτογραφίες. Συγκεκριμένα έχω γνωστούς μου που έχουν iPhone 6 (το αναφέρω γιατί έχει καλή και γρήγορη κάμερα) κι έχω δει απίστευτες φωτογραφίες street που ανεβάζουν στα μέσα κοιν. δικτύωσης, που μπορεί με μια dlsr να ήταν ποιο “δύσκολο” να βγούνε μιας και το κινητό το έχεις στην τσέπη και είναι ποιο άμμεσο και γρήγορο να πάρεις μια γρήγορη φωτογραφία με ένα θέμα που μπορεί να βιάζεσαι να βγάλεις.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!