Infographic δείχνει πως πήγε η αγορά των φωτογραφικών για το 2015


Infographic δείχνει πως πήγε η αγορά των φωτογραφικών για το 2015

Η LensVid δημιουργεί το συγκεκριμένο Infographic για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Infographics-2015-1920_1080
(πατήστε πάνω για μεγαλύτερη ανάλυση)

Τα βασικά του στοιχεία είναι:
– το 2015 ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η παραγωγή των φωτογραφικών μηχανών έπεσε κατά διψήφιο ποσοστό. Αυτή τη φορά είχαμε 17% λιγότερες μηχανές, με την παραγωγή να φτάνει τα 35 εκατομμύρια μονάδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2014 παρήχθησαν 42 εκατομμύρια μονάδες και το 2010 121 εκατομμύρια μονάδες.
– η παραγωγή των φακών μειώθηκε κατά 3%, στα 21.5 εκατομμύρια μονάδες, σε σύγκριση με τα 22 εκατομμύρια του 2014 και τα 31 εκατομμύρια του 2012.
– η παραγωγή των DSLR μηχανών έπιασε τα 9.8 εκατομμύρια μονάδες, παρουσιάζοντας μείωση κατά 9%, ενώ αντίθετα η παραγωγή των mirrorless μηχανών αυξήθηκε στα 3,2 εκατομμύρια, αύξηση 3%
– η αναλογία των μηχανών που παρήχθησαν μέσα στο 2015 είναι 28% για τις DSLR, 9% για τις mirrorless και 63% για τις compact
– η αγορά των φωτογραφικών στην Ασία μειώθηκε κατά 2% και στην Ευρώπη κατά 3%
– η Ευρώπη είναι ο νο1 προορισμός των φωτογραφικών μηχανών που παρήχθησαν με 34%, με την Αμερική να ακολουθεί με 26% και την Ασία με 24% (χωρίς την Ιαπωνία). Στην Ιαπωνία πουλήθηκε το 13%.
– στους φακούς στην Ασία κατέληξε το 30% (εκτός Ιαπωνίας), ενώ Ευρώπη και Αμερική συγκέντρωσαν από 27% της παραγωγής. Η Ιαπωνία μόνη της συγκέντρωσε το 14%.

Για το 2016 η LensVid προβλέπει ότι θα είναι μία καλύτερη χρονιά για τη φωτογραφική αγορά. Παρόλα αυτά αναμένει ότι οι μηχανές που θα πουληθούν θα είναι κατά 15% λιγότερες σε σχέση με το 2015.
Επιπλέον αναμένει αύξηση των πωλήσεων των DSLR και Mirrorless μηχανών με τις compact να κατρακυλούν κάτω από τα 20 εκατομμύρια μονάδες και κοντά στα 15.
Τέλος αναμένεται ότι τα επόμενα 2 χρόνια οι DSLR με τις Mirrorless θα ξεπεράσουν σε μερίδιο αγοράς τις compact μηχανές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

LensVid
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!