Infographic δείχνει την συρρίκνωση της φωτογραφικής αγοράς για ακόμα μία χρονιά


Infographic δείχνει την συρρίκνωση της φωτογραφικής αγοράς για ακόμα μία χρονιά

Το 2016 ήταν ακόμα μία κακή χρονιά για τη φωτογραφική αγορά η οποία συνέχισε την πτωτική της πορεία.

Η ιστοσελίδα LensVid παρουσίασε και φέτος ένα infographic που δείχνει τις μεταβολές στη φωτογραφική αγορά βάση των στοιχείων της CIPA (Camera & Imaging Products Association).

Τα δεδομένα δυστυχώς αποκαλύπτουν τη συνέχιση της κρίσης και την πτώση της παραγωγής μηχανών και φακών και για το 2016.

H πτώση στην παραγωγή των μηχανών άγγιξε το 35% σε σχέση με το 2015, καθώς παρήχθησαν 23 εκατομμύρια μονάδες, σε σχέση με τα 35 εκατομμύρια του 2015. Για το 2016 παρήχθησαν 12 εκατομμύρια compact μηχανές, 10 εκατομμύρια λιγότερες από το 2015, ενώ και στις μηχανές που αλλάζουν φακό είχαμε μείωση παραγωγής κατά 3 εκατομμύρια μονάδες στα 11 εκατομμύρια (από τα 14 εκατομμύρια του 2015).

Η μείωση της παραγωγής στις μηχανές που αλλάζουν φακό ισχύει τόσο για τις DSLR όσο και για τις mirrorless μηχανές με 17% και 4% αντίστοιχα, ενώ η μείωση στην παραγωγή φακών έπιασε το 12% (19 εκατομμύρια μονάδες από τις 21.5 εκατομμύρια μονάδες του 2015).

Βλέποντας τις διάφορες αγορές ανά τον κόσμο παρατηρούμε ότι η αγορά της Ευρώπης υπέστη συρρίκνωση κατά 2%, ποσοστό κατά το οποίο αναπτύχθηκε η αγορά της Ασίας.

Συνολικά από το 2010 στο 2016 έχουμε συρρίκνωση της φωτογραφικής αγοράς κατά το τραγικά μεγάλο ποσοστό του 81%.

Ως κύριες αιτίες της συνέχισης της συρρίκνωσης της αγοράς οι δημιουργοί του infographic αναφέρουν:
– το ότι τα smartphones διέλυσαν τις πωλήσεις των compact φωτογραφικών μηχανών
– το ότι οι mirrorless ακόμα δεν έχουν πείσει τους φωτογράφους
– το γεγονός ότι έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα πολλές μηχανές, με τους φωτογράφους να μην θέλουν να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό
– το ότι προς το παρόν φαίνεται ότι η αγορά μίας καλής DSLR μηχανής αφορά, πέραν των επαγγελματιών τους περισσότερο τους μεγαλύτερους σε ηλικία καταναλωτές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

LensVid
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!