James Bond, τα φωτογραφικά gadgets του απόλυτου πράκτορα


James Bond, τα φωτογραφικά gadgets του απόλυτου πράκτορα

Ο υπερ-κατάσκοπος James Bond, δημιουργία του συγγραφέα Ian Fleming (1953) μετράει 24 ταινίες. Έχουν περάσει 53 χρόνια από την πρώτη ταινία, Dr No με τον θρυλικό Sean Connery και μέσα σε αυτές τις ταινίες ο Bond (ο James Bond) χρησιμοποίησε αρκετά φωτογραφικά αντικείμενα.

Εκτός του ότι οι κάμερες που πέσανε στα χέρια του χρησιμοποιήθηκαν για να φωτογραφίσουν απόρρητα έγγραφα, πολλές φορές είχαν και άλλες ιδιότητες όπως η κάλυψη για ένα μαγνητόφωνο ή ένα όπλο.

Στην ταινία “From Russia with Love” (1963) ο James χρησιμοποιεί μία κάμερα που όμως στην ουσία είναι ένα μαγνητόφωνο. Με αυτή καταγράφει και μεταδίδει την ανάκριση στη Κωνσταντινούπολη.

james-bond-2

james-bond-3

Στη ταινία “Thunderball” (1965) χρησιμοποιεί μία υποβρύχια κάμερα, η οποία βγάζει 8 φωτογραφίες στο σκοτάδι με φιλμ υπερύθρων.

james-bond-4

Στην ίδια ταινία ο James έχει μία φωτογραφική μηχανή που στην ουσία είναι μετρητής ραδιενέργειας (αν και φαίνεται για την ίδια κάμερα που βλέπετε πιο πάνω).

james-bond-5

To 1967 στην ταινία “You Only Live Twice” ο James εισάγει την έννοια της action cameras, με μία κάμερα στο κράνος που φοράει στην ιπτάμενη Little Nellie.

james-bond-15

james-bond-16

Στο “On Her Majesty’s Secret Service” (1969) ο James χρησιμοποιεί μία μικροσκοπική Minox A/IIIs, με φιλμ 8×11 για να βγάλει φωτογραφίες ένα χάρτη.

james-bond-6

Το 1977 στη ταινία “The Spy Who Loved Me” ο James χρησιμοποιεί ένα σαρωτή φιλμ, αποτελούμενο από μία θήκη τσιγάρων και ένα αναπτήρα.

james-bond-7

Πάμε στο 1979 και την ταινία Moonraker όπου έχουμε μία μικρό-κάμερα με χαραγμένους τους αριθμούς 007.

james-bond-8

Στην ταινία “Licence to Kill” του 1989 έχουμε δύο κάμερες που όμως μόνο κάμερες δεν είναι. Η μία είναι ένα όπλο που ενεργοποιείται με τα αποτυπώματα του ιδιοκτήτη και η άλλη είναι μία instant μηχανή, της οποίας το flash είναι ένα πανίσχυρο laser και τραβάει φωτογραφίες στιγμής με ακτίνες X.

james-bond-9

james-bond-10

james-bond-11

Στην ταινία “GoldenEye” του 1995 ο James χρησιμοποιεί ψηφιακό μονόκιαλο (Pysis) που έχει ψηφιακό ζουμ και λειτουργία ψηφιακής κάμερας, με εκτύπωση στον εκτυπωτή του αυτοκινήτου.

james-bond-12

james-bond-13

james-bond-14

Αν φυσικά έχουμε παραλείψει κάποιο φωτογραφικό αντικείμενο, παρακαλούμε να μας το επισημάνετε στα σχόλια του άρθρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

James Bond
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!