Έχασε τη ζωή του στη Λιβύη ο φωτορεπόρτερ Jeroen Oerlemans


Έχασε τη ζωή του στη Λιβύη ο φωτορεπόρτερ Jeroen Oerlemans

Ακόμα ένας φωτογράφος προστέθηκε στην πολύ μεγάλη λίστα όσων έχουν χάσει τη ζωή τους σε εμπόλεμες ζώνες.

Ο Ολλανδός φωτογράφος Jeroen Oerlemans σκοτώθηκε την Κυριακή στη Λιβύη, όπως επιβεβαίωσε και το Ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Oerlemans κάλυπτε τις μάχες κοντά στη Σύρτη για το Βελγικό Knack. Την συγκεκριμένη ημέρα ακολουθούσε μία ομάδα απενεργοποίησης εκρηκτικών που σκοπό είχε να καθαρίζει από νάρκες και άλλες συσκευές περιοχές που ανακαταλαμβάνονταν από τις δυνάμεις του isis.

Παρόλο που ο φωτογράφος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος, ένας ελεύθερος σκοπευτής κατάφερε να τον χτυπήσει σε ακάλυπτο σημείο του σώματος του, με τον θάνατο να είναι ακαριαίος.

Ο Oerlemans παντρεμένος με τρία παιδιά στο Άμστερνταμ, θα γυρνούσε στο σπίτι του τη Δευτέρα.

Οι φωτογραφίες του Oerlemans είχαν δημοσιευτεί σε μέσα όπως τα Newsweek, Time Magazine, The Guardian, ενώ το 2012 είχε απαχθεί για μία εβδομάδα και τραυματιστεί στη Συρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DigitalRev
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!