Δείτε τι γίνεται όταν ανοίγετε και σώνετε το ίδιο JPEG αρχείο 500 φορές


Δείτε τι γίνεται όταν ανοίγετε και σώνετε το ίδιο JPEG αρχείο 500 φορές

Τι συμβαίνει όμως όταν σώνουμε τις εικόνες μας σε JPEG και όταν κάνουμε αλλαγές και αντί να δημιουργούμε ένα νέο αρχείο αποθηκεύουμε τις αλλαγές αυτές στο ένα και μοναδικό που έχουμε;

Το παρακάτω video μπορεί να σας δείξει τι αποτελέσματα έχει στην ποιότητα μίας εικόνας το σώσιμο στο ίδιο αρχείο. Μάλιστα για να τονιστεί ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εικόνα μας ο Jon Sneyers ακολουθεί την διαδικασία 500 φορές.

Στο video γίνεται μία σύγκριση του JPEG με άλλους τύπους αρχείων εικόνας όπως το BPG, απέναντι στα οποία το JPEG έχει σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Το παλιο καλο θεμα προς ατερμωνες συζητησεις. Και εγω είμαι υπέρ των αρχείων RAW αλλά όλες οι συσκευές προβολής Π.Χ. τηλεοράσεις λειτουργούν με JPEG. Οι υπολογιστές κινητά Τηλέφωνα ταμπλετ λειτουργούν σε JPEG. Προσωπικά δεν ξέρω καν ποιο αρχείο πρέπει να κατεβάσω για την επεξεργασία raw αρχείων. Επίσης επειδή εγώ ακόμα τυπωνω φωτογραφίες όλα τα εκτυπωτικα στην Αθηνα τυπώνουν μόνο αρχεία JPEG. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι επαγγελματίες δουλεύουν με αρχεία RAW και τα αρχεία JPEG είναι για ποιο ερασιτεχνικές εφαρμογές. Αλλά μόνο και μόνο που υπάρχουν και τα δυο αυτά αρχεία εγω είμαι ευχαριστημένος.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!