Η φωτογραφία μίας πατάτας που πουλήθηκε για 1.000.000 ευρώ


Η φωτογραφία μίας πατάτας που πουλήθηκε για 1.000.000 ευρώ

Ο φωτογράφος (και πρώην βιολόγος) Kevin Abosch αγαπάει τις πατάτες και του αρέσει να τις φωτογραφίζει.

Ο λόγος, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στην ιστοσελίδα Petapixel, είναι ότι οι πατάτες είναι σαν τους ανθρώπους. Kάθε μία είναι διαφορετική, αλλά αμέσως αναγνωρίζεις ότι ανήκουν στο ίδιο είδος.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία με τον τίτλο “Potato #345 (2010)”, βρισκόταν στο σπίτι του φωτογράφου στο Παρίσι, εκτυπωμένη σε διαστάσεις 162×162. Εκεί την είδε ένας από τους πλούσιους συλλέκτες των φωτογραφιών του φωτογράφου και ζήτησε να την αγοράσει.

Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την αγοραπωλησία στην τιμή του 1.000.000 ευρώ.

Ο Kevin ξεκίνησε να φωτογραφίζει τη δεκαετία του ’90 για το CBS. Σήμερα έχει γίνει περιζήτητος για τα πορτραίτα του, για τα οποία χρεώνει από 150.000 μέχρι 500.000 (αν θα χρησιμοποιηθούν για εμπορική χρήση), με συνήθεις πελάτες του μεγάλα στελέχη επιχειρήσεων της Silicon Valley, διάσημους ηθοποιούς όπως ο Johnny Depp και σπουδαίους ανθρώπους όπως η Malala Yousafzai. Σήμα κατατεθέν του φωτογράφου το μαύρο φόντο που χρησιμοποιεί στις εικόνες του.

Δείτε την λίστα των 13 φωτογραφιών που έχουν ακριβο-πουληθεί στην ιστορία της φωτογραφικής τέχνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Great Photographers Kevin Abosch

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Αυτη η πατάτα μου θυμίζει ένα ανθρώπινο κρανίο κάποιου ανθρώπου που πέθανε απο εσωτερικά εγκαύματα επειδή κατάπιε αμάσητη ….μια καυτή καυτή πατάτα
    Κ.Β

  • #
    1

    Πατάτα το θέμα και βέβαια μεγαλειώδης πατάτα και η …φωτογραφία, αλλά αν έχεις καλές δημόσιες σχέσεις τις “χρυσώνεις” τις πατάτες!
    Τελοσπάντων, είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν ότι στην τέχνη μέσα στην υποκειμενικότητα της, υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για την αξιολόγηση ενός έργου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι δεν πληρείται απολύτως κανένα κριτήριο.
    Σε τελική ανάλυση είναι και προκλητικά όλα αυτά για όλους εκείνους τους τίμιους φωτογράφους που κάνουν σοβαρή καλλιτεχνική δουλειά και δεν έχουν ούτε …πατάτες να φάνε!
    Απλώς λυπούμαι βαθύτατα…

    Υ.Γ. Προσωπικά πάντως, σίγουρα θα πουλούσα και το σπίτι μου για την άλλη ανυπέρβλητη φωτογραφία του με τίτλο ”Christmas Goose” (2010)

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!