Φωτογράφος κερδίζει δικαστική μάχη εναντίον της Nikon εξαιτίας μίας έκθεσης φωτογραφίας


Φωτογράφος κερδίζει δικαστική μάχη εναντίον της Nikon εξαιτίας μίας έκθεσης φωτογραφίας

Σύμφωνα με το άρθρο της DailyMail o Νοτιο-Κορεάτης Ahn Sehong μήνυσε το 2012 τη Nikon, ζητώντας περίπου 90.000 δολάρια αποζημίωση, γιατί η ιαπωνική εταιρεία ακύρωσε ξαφνικά την έκθεση φωτογραφίας που είχε προετοιμάσει στο Nikon Salon του Τόκιο, ένα μέρος όπου φωτογράφοι μπορούν να διοργανώνουν τις προσωπικές τους εκθέσεις.

Η έκθεση του Ahn είχε ως θέμα τις Κορεάτισες γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ιαπωνικό στρατό ως “Ianfu” (comfort woman), κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Nikon στην αρχή είχε εγκρίνει την έκθεση των 37 φωτογραφιών του Ahn, αλλά αργότερα και ξαφνικά την ακύρωσε, λόγω παραπόνων που ξεκίνησαν με αφορμή ένα άρθρο σε εφημερίδα.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή της Nikon, η ακύρωση έγινε για λόγους ασφαλείας.

Το θέμα των γυναικών που “ανέλαβαν το έργο της σεξουαλικής ικανοποίησης” του Ιαπωνικού Στρατού είναι πολύ ιδιαίτερο και αντικείμενο διαφωνιών και σύγκρουσης όχι μόνο μεταξύ Σεούλ και Τόκιο, αλλά και μέσα στην Ιαπωνία.

Πολλοί θεωρούν ότι γυναίκες και κορίτσια στη Κορέα, αλλά και αλλού στην Ασία, αναγκάστηκαν να γίνουν σκλάβες του σεξ του Ιαπωνικού στρατού, ενώ η αντίθετη άποψη υποστηρίζει ότι στις τοπικές κοινωνίες νταβατζήδες και άλλοι τις ξεγέλασαν να προσφέρουν “τις υπηρεσίες” τους στον Ιαπωνικό στρατό, χωρίς καμία εμπλοκή του στρατού της Ιαπωνίας στην υπόθεση.

Ιαπωνία και Νότιος Κορέα συνεχίζουν τις συζητήσεις με σκοπό να λυθεί μία για πάντα η διαφωνία τους στο συγκεκριμένο θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DailyMail
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!