Σε δημοπρασία η Leica που “τράβηξε” μία από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου


Σε δημοπρασία η Leica που “τράβηξε” μία από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Η στιγμή αυτή καθορίζεται ως το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της οριστικής ήττας της ναζιστικής Γερμανίας.
Ο Ρώσος φωτογράφος Yevgeni Khaldei βρισκόταν εκεί για να απαθανατίσει με την Leica του την στιγμή και η φωτογραφία του έγινε μία από τις πιο σημαντικές εικόνες στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Εικάζεται ότι στην συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έχουμε τους στρατιώτες που σήκωσαν την σημαία για πρώτη φορά στο Reichstag, αλλά η σκηνή σκηνοθετήθηκε δύο ημέρες μετά ως αναπαράσταση εκείνης της στιγμής.

Ο Yevgeni Khaldei εργαζόταν για το Σοβιετικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από το 1932 ως το 1948 και είναι γνωστός εκτός των άλλων για τις φωτογραφίες του από την δίκη των ναζιστών εγκληματιών πολέμου στην Νυρεμβέργη.

Την Leica μηχανή του βγάζει σε δημοπρασία ο οίκος Bonhams στις 30 Νοεμβρίου του 2014 στο Χονγκ Κονγκ και υπολογίζεται ότι θα πωληθεί μεταξύ 230.000 και 340.000 λιρών Αγγλίας, αν και όπως έχουμε δει πολλές φορές το ποσό αυτό μπορεί να ξεπεραστεί κατά πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Auctions Bonhams

Πηγή:

PhotographyBlog
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!