Η Leica Monochrom (Typ 246) μπορεί να είναι η αιτία να χάσετε όλες τις φωτογραφίες σας


Η Leica Monochrom (Typ 246) μπορεί να είναι η αιτία να χάσετε όλες τις φωτογραφίες σας

Το όλο θέμα ξεκίνησε από αναφορές χρηστών στο Red Dot Forum για το γεγονός ότι χρησιμοποιώντας στον Mac Η/Υ τους την εφαρμογή Apple Photos ώστε να αποθηκεύσουν τα DNG (RAW) αρχεία της μηχανής, η εφαρμογή κράσαρε.

Ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση της Leica η οποία καλεί τους χρήστες της Leica Monochrom (Typ 246) να μην χρησιμοποιούν την εφαρμογή Apple Photos με τα DNG – RAW αρχεία αλλά μόνο με τα JPEG αρχεία της μηχανής.
Μάλιστα η ανακοίνωση αναφέρει ότι η χρήση των DNG αρχείων της Leica Monochrom (Typ 246) με το Apple Photos μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της Library και στην καταστροφή και των υπολοίπων φωτογραφιών που έχει ο χρήστης εκεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Leica συνεργάζεται με την Apple για να λύσει το θέμα, λύση που θα περαστεί στους χρήστες με την μορφή update. Μέχρι τότε η Γερμανική εταιρεία προτείνει την χρήση του Adobe Photoshop Lightroom CC/6.

Συμβουλή: Για άλλη μία φορά γίνεται σαφές ότι ΠΑΝΤΑ πρέπει να έχουμε τις φωτογραφίες μας σε περισσότερα από ένα σημείο, ώστε σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος να μην τις χάσουμε για πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Apple Photos Leica Leica Monochrom

Πηγή:

RedDotForum
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Να δώσεις τόσα λεφτά για Mac και Leica και να χάσεις και τις φωτογραφίες σου?????

  • #
    1

    Κάποτε είχαμε φιλμ και είχαμε ένα “πραγματικό” backup του υλικού μας, όχι ότι δεν μπορούσε να καταστραφεί από διάφορες αιτίες και αυτό.
    Τώρα -με την ψηφιακή τεχνολογία- δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό παρά μονάχα μια ιδέα, έως ότου βέβαια το τυπώσουμε σε χαρτί και του δώσουμε την τελική μορφή.
    Γι’ αυτό, τυπώστε το αξιόλογο υλικό σας και οπωσδήποτε κρατάτε αντίγραφα ασφαλείας σε διαφορετικά αποθηκευτικά μέσα. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να πάει στραβά.
    Και ένα μικρό παράδειγμα…
    Φίλος μου, σε ορειβατικό ταξίδι στο Καρακορούμ (μεγάλη οροσειρά στα σύνορα Πακιστάν, Ινδίας και Κίνας, στη νότια κεντρική Ασία), κατά την αλλαγή της γεμάτης κάρτας CF με άλλη, προσπάθησε να σκουπίσει την πρώτη με το fleece του και αργότερα που την κούμπωσε στο card-reader διαπίστωσε ότι έβγαζε “error”, πιθανότατα από τα στατικά φορτία που δημιούργησε με την τριβή πάνω στο fleece. Ότι και να έκανε -στην επιστροφή του στην Ελλάδα- ώστε να ανακτήσει το χαμένο υλικό, αυτό παρέμεινε χαμένο :-(
    Η κάρτα, μετά από format στον υπολογιστή, λειτούργησε. Την ξαναβάζεις όμως στην μηχανή;

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!