Light L16: Έρχεται με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων


Light L16:  Έρχεται με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων

H Light L16 ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2015, ως η compact μηχανή που θα ανταγωνιστεί τις DSLR μηχανές.

Πρόκειται για μία πολύ φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία εγκαινίασε ένα νέο είδος compact μηχανών που έχουν πολλούς φακούς.

Τώρα η εταιρεία πίσω από τη δημιουργία της ανακοίνωσε ότι κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων δολαρίων (ανάμεσα στους χρηματοδότες είναι και η Google-Alphabet).

Επιπλέον ανακοινώθηκαν και κάποιες αλλαγές στα αρχικά χαρακτηριστικά που είχαν παρουσιαστεί, αλλαγές που έγιναν βάση των παρατηρήσεων των πελατών που προέβησαν σε προ-παραγγελία της.

Καταρχήν το εστιακό μήκος που θα καλύπτει η Light L16 θα είναι από 28 μέχρι 150mm και όχι από 35 μέχρι 150mm, που ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός. Επιπλέον η κάμερα θα έχει ενσωματωμένη μνήμη των 256GB και όχι των 128GB που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η Light L16 αποτελείται από 16 κάμερες των 13 megapixels (5x28mm, 5x70mm, 6x150mm), από τις οποίες οι 10 καταγράφουν μία ξεχωριστή φωτογραφία και αυτές οι φωτογραφίες συνθέτουν την τελική εικόνα (JPEG, TIFF,DNG). Επιπλέον μπορεί να καταγράψει video σε ανάλυση 4K.

H μηχανή διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 + Light ASIC και τρέχει λειτουργικό Android, ενώ είναι εξοπλισμένη με GPS, Wifi και Bluetooth. Ακόμα έχει μεγάλη οθόνη αφής 5″, LED flash, ενώ στο αδιάβροχο σώμα της βρίσκουμε μόνο το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και το κουμπί λήψης.

Το εντυπωσιακό είναι η εστίαση και η έκθεση μπορούν να προσαρμοστούν, ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη, ακόμα μετά τη λήψη.

Light-L16-1

Light-L16-3

Η Light L16 κοστίζει 1.700 δολάρια και μέχρι και το 2017 η εταιρεία δεν δέχεται άλλες παραγγελίες, με σκοπό να καλύψει την υπάρχουσα ζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Light
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!