Μην βάζετε τις έξτρα μπαταρίες λιθίου στις αποσκευές που κάνετε check in


Μην βάζετε τις έξτρα μπαταρίες λιθίου στις αποσκευές που κάνετε check in

Η FAA των Η.Π.Α. δημοσίευσε μία νέα προειδοποίηση για τις έξτρα μπαταρίες λιθίου που κουβαλάνε μαζί τους οι επιβάτες αεροπλάνων.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μπαταρίες λιθίου αποτελούν πηγή κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς, όσες μπαταρίες λιθίου είναι εκτός ηλεκτρονικών συσκευών, απαγορεύεται να μπαίνουν σε αποσκευές που γίνονται check in και καταλήγουν στους αποθηκευτικούς χώρους των αεροπλάνων.

Οι έξτρα μπαταρίες λιθίου που θέλει κάποιος επιβάτης να έχει μαζί του πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στην αποσκευή χειρός που έχουν μαζί τους στην καμπίνα του αεροπλάνου και αυτές οι μπαταρίες πρέπει να είναι αποθηκευμένες ξεχωριστά η μία από την άλλη και με τις επαφές ασφαλισμένες (με ταινία ή μέσα στη θήκη τους) ώστε να είναι σίγουρο ότι δεν θα έρθουν σε επαφή με άλλα μεταλλικά αντικείμενα.

Κάθε επιβάτης έχει δικαίωμα να έχει μαζί του μόνο μπαταρίες λιθίου για προσωπική του χρήση (όχι μπαταρίες προς πώληση) και στην περίπτωση των μεγάλων μπαταριών, 101-160 watt, μπορούν να έχουν το πολύ δύο έξτρα μπαταρίες λιθίου.

Με την ίδια λογική θα πρέπει να προσέχετε πολύ με τις έξτρα μπαταρίες λιθίου σε κάθε μετακίνηση και ταξίδι σας (αυτοκίνητο, πλοίο) αλλά ακόμα και στο σπίτι, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν πυρκαγιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Batteries

Πηγή:

FAA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!