Microsculpture: Κάθε εκπληκτική εικόνα του project είναι σύνθεση 10 χιλιάδων φωτογραφιών


Microsculpture: Κάθε εκπληκτική εικόνα του project είναι σύνθεση 10 χιλιάδων φωτογραφιών

Πριν αρκετό καιρό ξεκίνησε να βγάζει macro φωτογραφίες εντόμων στο σπίτι, ώστε να απασχολείται στα διαστήματα που δεν ταξίδευε για επαγγελματικούς σκοπούς. Όπως λέει ο ίδιος ο φωτογράφος στο video του άρθρου, επέλεξε να φωτογραφίζει έντομα καθώς ο χώρος που είχε στη διάθεση του ήταν πολύ μικρός.

Τις φωτογραφίες του είδαν στο Oxford University Museum of Natural History και βλέποντας την εξαιρετική ποιότητα τους, έδωσαν πρόσβαση στο φωτογράφο στη μεγάλη συλλογή εντόμων του Μουσείου, κάτι που οδήγησε στη δημιουργία του project Microsculpture.

Ο Levon επέλεξε να φωτογραφίσει τα πιο εντυπωσιακά έντομα της τεράστιας συλλογής εντόμων του Μουσείου, χρησιμοποιώντας μικροσκόπιο. Λόγω του εξαιρετικά μικρού βάθους πεδίου που προσέφεραν οι φακοί του μικροσκοπίου, αλλά και του διαφορετικού φωτισμού που εφάρμοζε για κάθε μέρος του σώματος κάθε εντόμου, ο Levon χρειάστηκε περίπου 2-3 εβδομάδες για να φωτογραφίσει κάθε έντομο.

Η τελική εικόνα του κάθε εντόμου είναι αποτέλεσμα της σύνθεσης οκτώ με δέκα χιλιάδων φωτογραφιών, με το αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό.

Οι 22 εικόνες του project Microsculpture τυπώθηκαν σε διάσταση μέχρι και 3 μέτρα και θα παρουσιαστούν στις 27 Μαΐου, σε μία μοναδική έκθεση φωτογραφίας στο Oxford University Museum of Natural History (μέχρι τις 30 Οκτωβρίου).

Για όσους δεν θα μπορέσουν να δουν την έκθεση από κοντά, μπορούν να δουν την εκπληκτική ανάλυση κάθε εικόνας από την ιστοσελίδα του project, κάνοντας zoom σε κάθε μία ξεχωριστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Microsculpture

Πηγή:

Microsculpture
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Τα έντομα τελικά είναι οι ωραιότερου κάτοικοι του ανήσυχου πλανήτη μας.
    Μια ομορφιά πολύ μακρινή από την ανίσχυρη όραση μας.
    Και μόνον κάπου κάπου, κάτι ευφυείς καλλιτέχνες οπως ο Levon,
    μας πλησιάζουν τόσο κοντά στο όνειρο.
    Σ αυτό το όνειρο που για κάποιους αδαείς δεν είναι παρά ένας εφιάλτης..
    Κ.Β

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!