Το MIDI2LR είναι μία Open Source εφαρμογή για χρήση MIDI controller στο Lightroom


Το MIDI2LR είναι μία Open Source εφαρμογή για χρήση MIDI controller στο Lightroom

Αυτό σημαίνει πως το παραδοσιακό ποντίκι και πληκτρολόγιο, αντικαθίστανται από μοχλούς, sliders και κουμπιά, τα οποία μπορούν να εκτελούν τις εντολές και ρυθμίσεις που θα οριστούν από το χρήστη. Αν και η φιλοσοφία της εφαρμογής είναι πολύ κοντά στο σύστημα Palette, αποτελεί μια πολύ πιο οικονομική λύση, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε φθηνό MIDI controller. Επίσης το γεγονός ότι είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, επιτρέπει σε οποιοδήποτε προγραμματιστή να βελτιώσει και να αναπτύξει τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Ο προγραμματιστής Parth Davé δημιούργησε αυτή την εφαρμογή για το Lightroom 6/CC και μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα Windows και OS X.

Το MIDI2LR επιτρέπει την αλλαγή ρύθμισης μιας φωτογραφίας κάθε φορά. Αυτό σημαίνει πως αν ο χρήστης τοποθετήσει το slider της έκθεσης στο μέγιστο δυνατό για να αυξήσει τη φωτεινότητα της φωτογραφίας, όταν ο χρήστης επιλέξει άλλη φωτογραφία, τότε αυτή δε θα πάρει τη ρύθμιση της προηγούμενης φωτογραφίας, παρόλο που το slider θα είναι στη μέγιστη θέση. Αντ’ αυτού, δε θα υπάρξει αλλαγή στη ρύθμιση μέχρι ο χρήστης να τοποθετήσει το slider ξανά στη μέση θέση.

Το λογισμικό δεν υποστηρίζει προς το παρόν αυτόματα sliders, αλλά σύμφωνα με τον προγραμματιστή, σκοπεύει να συμπεριλάβει αυτή τη ρύθμιση σε μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το MIDI2LR, μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα GitHub.

MIDI2LR-2

MIDI2LR-3

MIDI2LR-4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adobe Lightroom MIDI2LR

Πηγή:

GitHub
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!