Αυτή η πανοραμική εικόνα του Γαλαξία μας έχει ανάλυση 1.7 Gigapixels και χρειάστηκε 12 χρόνια για να γίνει!


Αυτή η πανοραμική εικόνα του Γαλαξία μας έχει ανάλυση 1.7 Gigapixels και χρειάστηκε 12 χρόνια για να γίνει!

Καθώς η περίοδος φωτογράφισης του Γαλαξία μας ξεκίνησε το θέμα του άρθρου είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσει όσους θέλουν να ασχοληθούν.

Την προηγούμενη Τετάρτη είχαμε το πρώτο μέρος για το πως να φωτογραφίσεις τον Γαλαξία μας με τον Χριστόφορο Αναγνωστόπουλο.

Για να σας βαλούμε περισσότερο στο πνεύμα ας δούμε την φοβερή εικόνα του Φιλανδού φωτογράφου J-P Metsavainio, ο οποίος δημοσίευσε μία εικόνα του Γαλαξία μας, για την οποία χρειάστηκε να φωτογραφίζει για 12 χρόνια.

Ο J-P Metsavainio ξεκίνησε να φωτογραφίζει τον Γαλαξία το 2009 και οι φωτογραφίες του είχαν συνολική έκθεση 1250 ώρες.

Η τελική εικόνα έχει μέγιστη πλευρά 100.000 pixels. Ο φωτογράφος τον αποτύπωσε τον Γαλαξία σε 234 ξεχωριστά μέρη, ραμμένα μεταξύ τους σε μία εικόνα με ανάλυση 1,7 gigapixels. Η εικόνα εκτείνεται στις 125 x 22 μοίρες του Γαλαξία και απεικονίζει περίπου 20 εκατομμύρια μεμονωμένα αστέρια.

Όλα τα μέρη που φωτογραφήθηκαν και χρησιμοποιούνται στην τελική εικόνα, επισημαίνονται παρακάτω. Δεδομένου ότι πολλές υπο-εικόνες και ψηφιδωτά είναι ανεξάρτητα έργα, οδηγεί σε μια πολύ περίπλοκη δομή μωσαϊκού.

Πάτησε πάνω στην εικόνα για να την δεις σε μεγαλύτερο μέγεθος

Ο αστροφωτογράφος δήλωσε στην ιστοσελίδα Petapixel:

Νομίζω ότι είναι η πρώτη εικόνα που δείχνει τον Γαλαξία μας σε αυτήν την ανάλυση και βάθος και στα τρία χρωματικά κανάλια (H-a, S-II και O-III)

Στο site του J-P Metsavainio διαβάζουμε:

Χρειάστηκαν σχεδόν δώδεκα χρόνια για να τελειώσει αυτή η ψηφιδωτή εικόνα. Ο λόγος για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι φυσικά το μέγεθος του μωσαϊκού και το γεγονός ότι αυτή η εικόνα είναι πολύ βαθιά. Ένας άλλος λόγος είναι ότι έχω τα περισσότερα ψηφιδωτά πλαίσια ως μεμονωμένες συνθέσεις και τα δημοσιεύω ως ανεξάρτητα έργα τέχνης. Αυτό οδηγεί σε ένα είδος σύνθετου σετ εικόνας, με μέρη της να υπερκαλύπτονται εν μέρει με πολλές απεικονισμένες περιοχές μεταξύ και γύρω από τα καρέ. Έχω τραβήξει τα δεδομένα που έλειπαν τα τελευταία χρόνια και πέρυσι μπόρεσα να δημοσιεύσω πολλές εικόνες μωσαϊκών αφού πρώτα τις ετοίμαζα.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε το μέρος του ουρανού που καλύπτει η τελική εικόνα του J-P Metsavainio.

Πάτησε πάνω στην εικόνα για να την δεις σε μεγαλύτερο μέγεθος

Το τελικό αποτέλεσμα κόβει την ανάσα, μπορείτε να δείτε την εικόνα σε μεγαλύτερη ανάλυση απλά πατώντας πάνω της.

Πάτησε πάνω στην εικόνα για να την δεις σε μεγαλύτερο μέγεθος

Αν σας ενδιαφέρει να διαβάσετε περισσότερα για το project και να δείτε περισσότερες εικόνες πατήστε εδώ, αλλά ακολουθήστε τον J-P Metsavainio στο Facebook εδώ.

Πάτησε πάνω στην εικόνα για να την δεις σε μεγαλύτερο μέγεθος

Όλες οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν κατόπιν συνεννόησης και άδειας του φωτογράφου και απαγορεύεται η αναδημοσίευση τους χωρίς την άδεια του.

All images were published with the consent and permission of the photographer and their republishing is prohibited without his permission.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Astrophotography

Πηγή:

J-P Metsavainio
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!