MoMo, ένας soft focus pancake φακός για DSLR και mirrorless μηχανές


MoMo, ένας soft focus pancake φακός για DSLR και mirrorless μηχανές

Ένας νέος φακός προσπαθεί να λάβει χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας KickStarter για να βγει στην αγορά.

Πρόκειται για τον Momo, ένα φακό με μέγιστο διάφραγμα f/6.4 που θα προσφέρεται σε εστιακό μήκος 43mm για DSLR μηχανές και 28mm για mirrorless μηχανές.

Ο Momo προσφέρει “μαλακή” εστίαση για φωτογραφίες που δεν έχουν οξύτητα αλλά παρουσιάζουν μία ιδιαίτερα “”ονειρική” αισθητική.

momo-2

momo-3

Η κατασκευή του βασίζεται στον Vestan φακό της μηχανής Vest Pocket Kodak (VPK), η οποία κατασκευάστηκε πριν 100 χρόνια και ήταν η πρώτη μικρή σε μέγεθος φωτογραφική μηχανή. Η Vest Pocket Kodak δεν είχε σύστημα εστίασης και πρόσφερε μία ταχύτητα κλείστρου, δημιουργώντας εικόνες με ελάχιστη οξύτητα.

Vest-Pocket-Kodak-(VPK)

Vest-Pocket-Kodak-(VPK)-1

Ο Mono είναι κατασκευασμένος από δύο οπτικά στοιχεία σε ένα group και δέχεται φίλτρα των 37mm.

Η έκδοση των 43mm για DSLR θα είναι διαθέσιμη για Canon και Nikon μηχανές, χωρίς ηλεκτρικές επαφές (δεν θα εγγράφονται EXIF στοιχεία), με βάρος 123 και 145 γραμμάρια αντίστοιχα.

momo-6

MoMo

H αντίστοιχη έκδοση των 28mm για mirrorless μηχανές Micro Four Thirds (Olympus, Panasonic) και Sony E θα ζυγίζει 126 και 139 γραμμάρια αντίστοιχα.

momo-5

MoMo-1

Ο Momo προσπαθεί να συγκεντρώσει 75.000 δολάρια, μέσω της πλατφόρμας KickStarter και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις 7.000 δολάρια. Η τιμή του μέσω της KickStarter είναι στα 150 δολάρια.

Μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses MoMo

Πηγή:

KickStarter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!