Η NASA και η Ιαπωνία δημοσιεύουν σχεδόν 2.95 εκατομμύρια εικόνες της Γης από το διάστημα


Η NASA και η Ιαπωνία δημοσιεύουν σχεδόν 2.95 εκατομμύρια εικόνες της Γης από το διάστημα

Αυτή τη φορά η Αμερικανική Υπηρεσία μαζί με την Ιαπωνία παρέχουν τη δυνατότητα στο παγκόσμιο κοινό να δει τις περίπου 2.95 εκατομμύρια εικόνες της Γης, που έχουν τραβηχτεί από το διάστημα, από το 1999 μέχρι σήμερα, από το ειδικό Ιαπωνικό όργανο Trade and Industry (METI) Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER).

Το Aster αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας της NASA με την Ιαπωνία (Υπουργείο Οικονομικών, METI, AIST, J-spacesystems) και τραβάει εικόνες από τα ορατά μέχρι τα θερμικά υπέρυθρα μήκη κύματος. Αυτή τη στιγμή οι εικόνες που έχουν αποθηκευτεί στις βάσεις δεδομένων καλύπτουν το 99% της Γης, με κάθε εικόνα να καλύπτει μία επιφάνεια 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων και να παρέχει και σημαντικά επιστημονικά στοιχεία.

Μέχρι σήμερα όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να περιηγηθούν στους ειδικούς χάρτες της Γης του ASTER, αλλά χρειαζόταν να πληρώσουν ένα ποσό για να έχουν πρόσβαση σε άλλα δεδομένα.

Μπορείτε να δείτε τις εικόνες εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

NASA Space Photography

Πηγή:

NASA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Όλες τραβηγμένες με smartphone βεβαίως βεβαίως……
    Κ.Β.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!