Το National Geographic Travel διάλεξε τις 50 καλύτερες φωτογραφίες για το 2013


Το National Geographic Travel διάλεξε τις  50 καλύτερες  φωτογραφίες για το 2013

Είναι εικόνες από σχεδόν όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Το ταξίδι συνεχίζεται με οδηγούς φωτογράφους από όλο τον κόσμο και ξεναγό το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό. Δείτε και τις 50 φωτογραφίες:

Pomerania, Poland, Photograph by Kacper Kowalski, Panos Pictures. Τα χρώματα του φθινοπώρου στα δέντρα που περιβάλλουν αυτή τη λίμνη στην Πολωνία, δημιουργούν ένα απίθανο τοπίο.

National geo Best of 2013 1

Metropol Parasol, Seville, Photograph by Dorothea Schmid, laif/Redux. Είναι η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο και βρίσκεται στην Plaza de la Encarnacíon της Σεβίλης. Ολοκληρώθηκε το 2011 και στεγάζει ένα μουσείο, εστιατόρια και μπαρ ενώ προσφέρει στους επισκέπτες πανοραμική θέα.

National geo Best of 2013 2

Blue Lagoon, Iceland, Photograph by Agnieszka Rayss, Anzenberger/Redux. Στιγμιότυπο από ένα πάρτυ στη λίμνη αυτή της Ισλανδίας που διοργανώθηκε τον Ιούνιο, στη διάρκεια του θερινού ηλιοστάσιου, της μεγαλύτερης μέρα του χρόνου.

National geo Best of 2013 3

Lofoten Islands, Norway, Photograph by Kevin Gorton, National Geographic Your Shot. Βλέπουμε το Βόρειο Σέλας πάνω από τα νησιά Lofoten σε ένα μοναδικό ξημέρωμα. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 4

Tarangire National Park, Tanzania, Photograph by Ian Cumming, Corbis. Ένα σύννεφο σκόνης σηκώνεται καθώς το τζιπ περνάει ανάμεσα στα δέντρα μπαομπάμπ στο εθνικό πάρκο της βόρειας Τανζανίας. Βρισκόμαστε στην περίοδο της ξηρασίας κατά την οποία πολλά ζώα μετακινούνται προς τον Tarangire ποταμό.

National geo Best of 2013 5

Arctic Fox, Canada, Photograph by Norbert Rosing, National Geographic. Λίγο πριν το σούρουπο η πανσέληνος φωτίζει το χιονισμένο Churchill στην περιφέρεια Manitoba του Καναδά, όπου ζει η αρκτική αλεπού. Το τρίχωμα της είναι λευκό μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι γίνεται γκρίζο. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 6

Dead Sea, Israel, Photograph by George Steinmetz, National Geographic. Η Νεκρά Θάλασσα έχει 10πλάσια περιεκτικότητα σε αλάτι, γεγονός που επιτρέπει στους κολυμβητές να επιπλέουν χωρίς καμία προσπάθεια. Αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό.

National geo Best of 2013 7

Mumbai Train Station, Photograph by Vivek Prakash, Reuters. Ένα πολύχρωμο πλήθος επιβατών πλημμυρίζει το σιδηροδρομικό σταθμό της Βομβάης στην Ινδία.

National geo Best of 2013 8

Colosseum, Rome, Photograph by Gabriele Forzano, Reuters. Μια σπάνια εικόνα από το Κολοσσαίο της Ρώμης κάτω από πυκνή βροχή.

National geo Best of 2013 9

Uyuni Salt Flat, Bolivia, Photograph by Heiko Meyer, laif/Redux. Το Salar de Uyuni της νοτιοδυτικής Βολιβίας είναι μια τεράστια αλατούχος έκταση και ένα από τα πιο επίπεδα μέρη στον πλανήτη. 16.000 χρόνια πριν εδώ υπήρχε μια λίμνη. Όταν η λίμνη αποξηράνθηκε άφησε πίσω της μια λεκάνη έκτασης 4.000 τετραγωνικών μιλίων γεμάτη με αλάτι.

National geo Best of 2013 10

Coral Reef, Maldives, Photograph by WaterFrame/Alamy. Υποβρύχια εικόνα με ανεμώνες και κοράλλια από την ατόλη Ari στις Μαλδίβες. Η ατόλη είναι κατηγορία κοραλλιογενών νησιών που συναντούμε στον Ινδικό Ωκεανό.

National geo Best of 2013 11

Fisherman, Bangladesh, Photograph by Pronob Ghosh, National Geographic Your Shot. Ένας ψαράς από το Μπαγκλαντές πετάει το παραδοσιακό μπλε δίχτυ που χρησιμοποιούν εκεί για να πιάνουν μικρές γαρίδες. Το χωριό του, με το όνομα Gabura, αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

National geo Best of 2013 12

Burj Khalifa, Dubai, Photograph by LOOK/Alamy. Το Burj Khalifa αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο με ύψος 827,98 μέτρα και χτίστηκε μέσα σε εφτά χρόνια.

National geo Best of 2013 13

Mount Everest, Photograph by Cory Richards, National Geographic. Μια ασυνήθιστη εικόνα του όρους Έβερεστ από τη γειτονική τοποθεσία Pumori.Το βουνό με την ψηλότερη κορυφή του πλανήτη (με ύψος 8.848) πήρε τη σημερινή του ονομασία το 1865 από τους Βρετανούς. Το τοπικό του όνομα είναι Chomolungma που σημαίνει “Θεά Μητέρα της Γης”. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

The Everest massif from Camp I on Pumori, 5900 meters, Khumu Himal.

Sala Regia, Vatican City, Photograph by Victor Boswell, National Geographic. Χαιρετισμός μεταξύ Ελβετών φρουρών στη Sala Regia, ένα διάδρομο παρακείμενο στην Καπέλα Σιστίνα στην πόλη του Βατικανού. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 15

Niagara Falls, Canada Photograph by Chris Rainier, National Geographic. Βλέπουμε τον Horseshoe, έναν από τους τρεις μικρότερους καταρράκτες που μαζί δημιουργούν τον καταρράκτη του Νιαγάρα. Βρίσκεται στην επαρχία του Οντάριο στον Καναδά. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 16

Vrmilion Cliffs National Monumenet, Arizona, Photograph by Richard Barnes, National Geographic. Αυτός είναι ο πιο γνωστός γεωλογικός σχηματισμός στο εθνικό πάρκο Vermilion Cliffs, στην Αριζόνα. Έχει την ονομασία “The Wave” και είναι πλούσιος σε σίδηρο, στον οποίο οφείλει το κόκκινο χρώμα του. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 17

Mother Tree, Russia, Photograph by Justin Jin, Redux. Αυτό το δέντρο που βρίσκεται πάνω από την παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία, είναι ένα σύμβολο αιωνιότητας. Προσκυνητές από όλη την κεντρική Ασία συνηθίζουν να διακοσμούν αυτά τα δέντρα με κομμάτια ύφασμα που ονομάζονται “khadag”.

National geo Best of 2013 18

Rio Celeste Waterfall, Tenorio Volcano National Park, Photograph by Tobias Hauser, laif/Redux. Βρισκόμαστε στη βόρεια Κόστα Ρίκα. Το μπλε χρώμα του ποταμού Celeste οφείλεται σε ενώσεις ανθρακικού ασβεστίου ηφαιστειακής προέλευσης.

National geo Best of 2013 19

Cherry Blossoms, Japan, Photograph by Diane Cook and Len Jenshel, National Geographic. Στην Ιαπωνία έχουν ένα ιδιαίτερο ανοιξιάτικο έθιμο: ο κόσμος επισκέπτεται διάφορα μέρη κατά τις νυχτερινές ώρες για να παρακολουθήσει τις κερασιές που ανθίζουν. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει τραβηχτεί σε ένα ναό του Κιότο. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 20

Cliffs of Moher, Ireland, Photograph by Jim Richardson, National Geographic. Τα απότομα βράχια της φωτογραφίας με την ονομασία “Cliffs of Moher” φτάνουν τα 214 μέτρα σε ύψος και εκτείνονται σε μια απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 21

Lake Mckenzie, Australia, Photograph by Peter Harrison, Getty Images. Η λίμνη Mckenzie βρίσκεται στο νησί Fraser, στο Queensland της Αυστραλίας και αποτελεί πόλο έλξης για πολύ κόσμο. Η κατάλευκη άμμος και τα πεντακάθαρα νερά που βλέπουμε στην εικόνα, συντελούν σε αυτό.

Aerial view of Lake Mckenzie, Fraser Island, Queensland, Australia

Vancouver Island, Canada, Photograph by Bronwyn Proven, Your Shot. Το παράκτιο δάσος στο νησί Vancouver ασκεί μια περίεργη επιρροή στους επισκέπτες του. Σύμφωνα με το φωτογράφο, “το χειμώνα η περιοχή είναι γεμάτη καταχνιά και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα διαφορετικό κόσμο, όπου κατοικούν νεράιδες”.(κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 23

Charles Bridge, Prague, Photograph by Profimedia, Alamy. Στη γέφυρα Charles που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Vltava στην Πράγα, συναντάμε 30 μπαρόκ αγάλματα όπως αυτά που εικονίζονται εδώ.

National geo Best of 2013 24

Icelandic Horses, Photograph by Tina Thuell, Your Shot. Ένα κοπάδι από άλογα διασχίζει τη λίμνη Hóp, στη βόρεια Ισλανδία. Αυτή η ντόπια, σχετικά μικρόσωμη, φυλή αλόγων χρησιμοποιείται στη γεωργία, σε αγώνες αλλά και σε επιδείξεις. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 25

Golden Gate Bridge, San Francisco, Photograph by Aaron Reed, Tandem. Η πασίγνωστη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο συνδέει την πόλη με την επαρχία Marin. Η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία το 1937 και για σχεδόν 30 χρόνια ήταν η μακρύτερη γέφυρα στον κόσμο.

National geo Best of 2013 26

Mawsynram, India, Photograph by Johnny Haglund, Your Shot. Το χωριό Mawsynram στην Ινδία, με ετήσια βροχόπτωση που ξεπερνά τα 11,8 μέτρα, έχει χαρακτηριστεί ως το υγρότερο μέρος του πλανήτη. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν αυτές τις αυτοσχέδιες “ομπρέλες” για να προστατευτούν από τη βροχή.

National geo Best of 2013 27

Lake Mývatn, Iceland, Photograph by Jonas Bendiksen, National Geographic. Αυτοί οι ψευδο-κρατήρες είναι το χαρακτηριστικό του τοπίου στη λίμνη Mývatn της Ισλανδίας. Συνεχίζουν να δημιουργούνται καθώς το νερό που βρίσκεται παγιδευμένο κάτω από την επιφάνεια της γης μετατρέπεται σε ατμό και βρίσκει έτσι διέξοδο προς την ατμόσφαιρα. Το νότιο τμήμα της λίμνης βρίσκεται πάνω σε ένα ρεύμα λάβας εδώ και 2.000 χρόνια.(κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 28

Lake Turkana, Kenya, Photograph by John Warburton-Lee Photography, Aurora. Οι άντρες ψαρεύουν με αυτά τα χειροποίητα καλάθια στη λίμνη Turkana, η οποία αποτελεί σταθμό για τα μεταναστευτικά πουλιά αλλά και σημείο αναπαραγωγής για διάφορα ζώα όπως ιπποπόταμους και κροκόδειλους.

National geo Best of 2013 29

Synchronous Fireflies, Photograph by Cheng Niu. Το φαινόμενο της φωτογραφίας δημιουργείται από ένα τεράστιο πλήθος πυγολαμπίδων και επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι στο εθνικό πάρκο του Great Smoky Mountains, των ΗΠΑ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη διάρκεια μια νύχτας με καταιγίδα.

National geo Best of 2013 30

Marine Drive, Mumbai, Photograph by Aditya Waikul, Your Shot. Ένα ζευγάρι στη γνωστή παραλιακή λεωφόρο της Βομβάης αγναντεύει την Αραβική Θάλασσα (αλλιώς Θάλασσα του Ομάν). (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 31

Chefchaouen, Morocco, Photograph by Sabino Parente, National Geographic Your Shot. Ένα κορίτσι τρέχει στα στενά της πόλης Chefchaouen, στο βορειοδυτικό Μαρόκο. Η πόλη είναι γνωστή για το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα των κατοικιών της και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

National geo Best of 2013 32

Havasu Falls, Arizona, Photograph by Tim Fitzharris, Corbis. Τα δύο ρεύματα του καταρράκτη Havasu Falls καταλήγουν στη φυσική κοιλότητα με την ονομασία Havasupai Indian Reservation, μόλις έξω από τα όρια του εθνικού πάρκου. Η λέξη Havasupai σημαίνει “οι άνθρωποι των γαλαζοπράσινων νερών”. Τα νερά παίρνουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα από τα υψηλά επίπεδα μαγνησίου που περιέχουν.

National geo Best of 2013 33

Old Montreal, Photograph by Mathieu Dupuis, Your Shot. Μια χιονισμένη άποψη από την οδό Rue St. Paul στην παλιά πόλη του Μόντρεαλ (Vieux Montréal) με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 34

Teahupoo, Tahiti, Photograph by Zak Noyle, ZUMA/Alamy. Σέρφερ στην παραλία κοντά στο χωριό Teahupoo που βρίσκεται στην Ταϊτή, στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

National geo Best of 2013 35

Ho Chi Minh City, Vietnam, Photograph by Mario Weigt, Anzenberger/Redux. Στη μεγαλύτερη μητρόπολη του Βιετνάμ, την πόλη Ho Chi Minh, τα μοντέρνα κτίρια περικυκλώνουν τον καθεδρικό ναό (Saigon Notre-Dame Cathedral) του 19ου αιώνα.

National geo Best of 2013 36

Chameleon, Madagascar, Photograph by Ondrej Zaruba. Ένας χαμαιλέοντας κάνει τη βόλτα του ανάμεσα σε δέντρα μπαομπάμπ στη Μαδαγασκάρη. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 37

Lake Portage, Alaska, Photograph by Doug Demarest, National Geographic. Σκιερ διασχίζουν τη λίμνη Portage μαζί με τα σκυλιά τους. Η λίμνη βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Chugach National Forest της Αλάσκας και γειτνιάζει με τον παγετώνα Portage Glacier. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

Two skiers hike on Portage Lake

Leaning Tower of Pisa, Italy, Photograph by Luis Filipe Catarino, 4See/Redux. Ο πασίγνωστος πύργος της Πίζα άρχισε να κατασκευάζεται το 1773 και πολύ σύντομα άρχισε να γέρνει εξαιτίας του ασθενούς, αμμώδους υποστρώματος που στηρίζει τα θεμέλια του.

Tourist looking at the famous leaning tower of Pisa after rain.

Banff, Canada, Photograph by Ken McCurdy, Your Shot. Ένας τεράστιος βράχος έχει αγκυροβολήσει σε ένα ρυάκι, στο φαράγγι Johnston που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Banff, στην Alberta του Καναδά.

National geo Best of 2013 40

Gardens at Versailles, France, Photograph by Emmanuel Lattes, Alamy. Άποψη του κήπου των Βερσαλλιών. Αυτό το κομμάτι του κήπου έχει διαμορφωθεί με πορτοκαλιές, οι οποίες το χειμώνα μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους.

National geo Best of 2013 41

Atacama Desert, Chile, Photograph by Richard Nowitz, National Geographic. Η έρημος Ατακάμα απλώνεται σε μια έκταση που φτάνει τα 966 χιλιόμετρα και καλύπτει μια περιοχή από τα νότια σύνορα του Περού μέχρι τη βόρεια Χιλή. Το κέντρο της θεωρείται το ξηρότερο μέρος του πλανήτη. Εδώ υπάρχουν εκτάσεις όπου δεν έχει βρέξει ποτέ. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 42

Shanghai, China, Photograph by Fritz Hoffmann, National Geographic. Η θέα από τον 94ο όροφο του Shanghai World Financial Center μας δίνει μια εικόνα της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης του πλανήτη. (κατεβάστε τη φωτογραφία για τον υπολογιστή σας εδώ)

National geo Best of 2013 43

Morro dos Prazeres, Rio de Janeiro, Photograph by Christian Franz Tragni, Redux. Αγόρια παίζουν ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο που βρίσκεται στη φαβέλα Morro des Prazeres, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στο βάθος φαίνονται το όρος Sugarloaf και ο κόλπος Guanabara.

National geo Best of 2013 44

San Alfonso del Mar, Chile, Photograph by Eliseo Fernandez, Reuters. Στο θέρετρο San Alfonso del Mar της Χιλής βρίσκουμε τη μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου. Έχει μήκος 1 χιλιόμετρο και καλύπτει 80.937 τετραγωνικά μέτρα.

National geo Best of 2013 45

Citadel in Amman, Jordan, Photograph by Ali Jarekji, Reuters. Το αρχαίο κάστρο και τα Ρωμαϊκά και Βυζαντινά ερείπια στο Αμάν της Ιορδανίας προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

National geo Best of 2013 46

Bosphorus Bridge, Istanbul, Photograph by Frank Heuer, laif/Redux. Η γέφυρα του Βοσπόρου ενώνει την Ασία και την Ευρώπη, ενώ στο προσκήνιο βλέπουμε το τζαμί Ortaköy Mosque στη γειτονιά Ortaköy που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης.

National geo Best of 2013 47

Deer Creek Canyon, Grand Canyon National Park, Photograph by Corey Rich, Aurora. Το εθνικό πάρκο του Grand Canyon μετράει περισσότερους από 5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Οι πιο γενναίοι από αυτούς διασχίζουν ο φαράγγι όπως βλέπουμε και σε αυτή τη φωτογραφία. Η διαδρομή του Deer Creek Trail είναι μια από τις πιο δημοφιλείς.

National geo Best of 2013 48

Watatsumi Temple, Japan, Photograph by Xu Xiaolin, laif/Redux. Ένα κόκκινο torii (παραδοσιακή πύλη που συναντάμε στην είσοδο των γιαπωνέζικων μοναστηριών και συμβολίζει τη μετάβαση από τον καθημερινό κόσμο στον ιερό χώρο του ναού) καλωσορίζει τους πιστούς σ’ αυτό το ναό Shinto στη μικρή πόλη Otsuchi, που βρίσκεται στην επαρχία Iwate, στην Ιαπωνία. Η πόλη καταστράφηκε στη διάρκεια του φονικού τσουνάμι του 2011. Ο ναός που είναι αφιερωμένος στους ψαράδες ξαναχτίστηκε.

National geo Best of 2013 49

Crater Lake, Oregon, Photograph by Justin Bailie, Aurora. Η περιοχή της λίμνης Crater στο Όρεγκον έχει τόσο καθαρή ατμόσφαιρα ώστε οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη θέα σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από σημεία όπως αυτό της εικόνας.

National geo Best of 2013 50

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

National Geographic
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!