Νέο μεγάλων διαστάσεων φωτιστικό LED από την Aputure


Νέο μεγάλων διαστάσεων φωτιστικό LED από την Aputure

Η γνωστή Aputure ανακοίνωσε ένα νέο φωτιστικό με τεχνολογία LED, το Amaran AL-528, το μεγαλύτερο LED Panel της εταιρείας έως τώρα.  Ιδανικό για λήψη video, το νέο panel έχει διαστάσεις 23,8 εκατοστά πλάτος, 19 εκατοστά ύψος και μόλις 33 χιλιοστά πάχος, ενώ είναι εξοπλισμένο με 528 λαμπάκια LED.  Το φως που βγάζει Aputure Amaran AL-528 2είναι αρκετά κοντά στον φυσικό φωτισμό και η φωτεινότητα του φτάνει τα 3.000 Lux (στο ένα μέτρο).  Όπως συμβαίνει και με τα άλλα, μικρότερα, panel της εταιρείας μπορούμε να κουμπώσουμε μεταξύ τους παραπάνω από 2 AL-528, για να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο LED panel.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι κινηματογραφιστές – βιντεολήπτες μπορούν να περιμένουν το ίδιο αποτέλεσμα που βλέπουν από φωτιστικά που χρησιμοποιούνται στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Aputure Amaran AL-528 2Το AL-528 είναι εξοπλισμένο με ροοστάτη για ρύθμιση της έντασης από 10% μέχρι 100%, με μία μικρή LCD οθόνη να μας δείχνει την ένδειξη της έντασης.  Η τροφοδοσία γίνεται από δύο μπαταρίες λιθίου (μπαταρίες F/FM/QM που χρησιμοποιούν οι Sony videocameras), ενώ έχουμε την επιλογή αν επιθυμούμε να το βάλουμε σε πρίζα (με το δικό του καλώδιο).  Στο πίσω μέρος υπάρχει επίσης ένας δείκτης, τεσσάρων επιπέδων, που μας δείχνει την κατάσταση των μπαταριών μας.

Το AL-528 έρχεται με την δική του θήκη, καλώδιο, ένα πορτοκαλί φίλτρο 3.200Κ και μπορείτε να το βρείτε στην ελληνική αγορά από την επίσημη αντιπροσωπεία της εταιρείας στην Ελλάδα, Χ. Αλεξάνδρου και Σία Ε.Ε., προς 259,00€.

Λογικά αναμένουμε το επόμενο διάστημα να κυκλοφορήσει και η έκδοση AL-528C με ρυθμιστή της θερμοκρασίας του χρώματος του φωτός από 3200K σε 5500K, όπως συμβαίνει και με το μικρότερο AL-198C

via aputure

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Aputure LED panel Sony videocameras
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!