Στην Αγγλία οι εικόνες πορτραίτων που έχουν δεχτεί επεξεργασία θα έχουν ειδική σήμανση!


Στην Αγγλία οι εικόνες πορτραίτων που έχουν δεχτεί επεξεργασία θα έχουν ειδική σήμανση!

Ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο στην Αγγλία αναφέρει οτι οποιοσδήποτε δημοσιεύει επεξεργασμένες φωτογραφίες ανθρώπων θα πρέπει να έχει μία ειδική σήμανση σε αυτές τις εικόνες.

Το νομοσχέδιο, το όποιο κατατέθηκε από τον βουλευτή Dr. Luke Evans την Τετάρτη, ονομάζεται Digitally Altered Body Image και φαίνεται να έχει διακομματική υποστήριξη. Σχεδιάστηκε με σκοπό την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και για την έλλειψη αυτοπεποίθησης που πάσχουν πολλά άτομα στις μέρες μας.

Ο στόχος του νομοσχεδίου είναι ουσιαστικά οτι όταν οι διαφημιστικές, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και οι εκδότες έχουν επεξεργαστεί μια φωτογραφία ενός ανθρώπινου σώματος ή ένα μέρος του σώματος να το αναφέρουν. Αυτό θα γίνετε όπως για παράδειγμα είναι το ‘P’ για τοποθέτηση προϊόντος, έτσι και σε αυτή την περίπτωση θα μπαίνει ένα σύμβολο για να μπορούν οι χρήστες να ξέρουν ποιες φωτογραφίες είναι επεξεργασμένες.

«Πολύ απλά, εάν κάποιος πληρώνεται για να δημοσιεύσει μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οποία έχει επεξεργαστεί ή εάν οι διαφημιστές, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς ή οι εκδότες κερδίζουν χρήματα από μια επεξεργασμένη φωτογραφία σε οποιαδήποτε μορφή, θα πρέπει να είναι ειλικρινείς όταν την έχουν επεξεργαστεί. »

Dr. Luke Evans

Ο Evas αναφέρει χαρακτηριστικά οτι είναι ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα καθώς 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία πάσχουν από ανορεξία ή βουλιμία αριθμός που συνεχίζει να αυξάνετε. Επιπλέον, πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα χρησιμοποιούν στεροειδή ή χάπια που βελτιώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Πέρυσι, η έρευνα της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας σχετικά με την εικόνα του σώματος διαπίστωσε ότι οι ανησυχίες για τον τρόπο που φαίνονται οι άνθρωποι «ξεκινούν όταν είναι νεότεροι, και διαρκούν περισσότερο και επηρεάζουν περισσότερους ανθρώπους από ποτέ», με το 61% των ενηλίκων και το 66% των παιδιών να αισθάνονται αρνητικά ή πολύ αρνητικά, για την εικόνα του σώματός τους «τις περισσότερες φορές».

Το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας ανέφερε ότι, ένας στους πέντε ενήλικες και ένας στους τρεις έφηβους νιώθουν ντροπή για το σώμα τους και σχεδόν το 20% όλων των ενηλίκων νιώθουν «αηδιασμένοι» όταν πρόκειται για την εικόνα του σώματός τους.

Επιπλέον το 2017 το 88% των κοριτσιών από 11 ως 21 ετών ήθελε οι εικόνες που έχουν δεχτεί επεξεργασία στις διαφημίσεις που βλέπανε, να το αναφέρουν με κάποιο τρόπο.

Όταν ήμουν Γενικός Ιατρός (GP), ιδιαίτερα νεαρές γυναίκες με διατροφικές διαταραχές μιλούσαν για το γεγονός ότι επηρεάζονταν από αυτές τις εικόνες και πίστευαν ότι πρέπει να έχουν το τέλειο σώμα

Αλλά άρχισες να το βλέπεις και σε άντρες, συχνά ταλαντούχους αθλητές που ήθελαν να αποκτήσουν περισσότερο όγκο, να φαίνονται γραμμωμένοι στην παραλία, οπότε άρχισαν να προπονούνται παραπάνω από όσο πρέπει και να παίρνουν αυθαίρετα συμπληρώματα, αλλά μετά βρίσκονταν αποκλεισμένοι από τον αθλητισμό επειδή βρίσκονταν θετικοί για στεροειδή μόνο και μόνο επειδή νόμιζαν ότι δε «φαίνονταν καλοί». Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που φιλοδοξούν να είναι σε φόρμα και υγιείς, αλλά όχι με μια στρεβλή έννοια που δεν μπορούμε ποτέ να πετύχουμε.

Dr. Luke Evans

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

PetaPixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!