Νέος νόμος της Νέας Υόρκης εγγυάται ότι οι φωτογράφοι θα έχουν σύμβαση εργασίας και θα πληρώνονται έγκαιρα!


Νέος νόμος της Νέας Υόρκης εγγυάται ότι οι φωτογράφοι θα έχουν σύμβαση εργασίας και θα πληρώνονται έγκαιρα!

νΜετά τον σάλο που είχε προκαλέσει η υπόθεση μήνυσης της πολιτείας της Νέας Υόρκης εναντίον περιοδικού για μη πληρωμή φωτογράφων και άλλων επαγγελματιών έχουμε σημαντικές εξελίξεις.

Η Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ψήφισε τον νόμο S8369B, κοινώς γνωστό ως νόμος «Freelance is not Free / Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν εργάζεται δωρεάν», ο οποίος εγγυάται ότι σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που προσλαμβάνεται από μια εταιρεία, ότι η πρόσληψη του θα γίνει με γραπτή σύμβαση με δηλωμένη αμοιβή και την ημερομηνία που θα γίνει αυτή.

Όπως διαβάζουμε στην Petapixel o νόμος απαιτεί κάθε εργασία που πληρώνεται περισσότερα από 250 δολάρια να συνοδεύεται από γραπτή σύμβαση και αν στην σύμβαση δεν αναγράφεται η ημερομηνία πληρωμής του επαγγελματία, αυτή πρέπει να γίνει εκ νόμου μέσα σε 30 ημέρες.

Ο νόμος επεκτείνει έναν προηγούμενο νόμο του 2017 για τη Νέα Υόρκη σε ολόκληρη την πολιτεία. Η επιτυχία του νομοσχεδίου του 2017 «Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν εργάζεται δωρεάν» έδωσε την ώθηση για υιοθέτηση σε όλη την πολιτεία. Ενώ ο S8369B ωφελεί ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες στη Νέα Υόρκη, καλύπτει επίσης κάθε ελεύθερο επαγγελματία που ζει σε άλλες πολιτείες αλλά συναλλάσσεται με εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Όμως ο νόμος δεν μένει μόνο εκεί. Επιπλέον, περιλαμβάνει μια διάταξη που απαγορεύει στις εταιρείες να λειτουργούν εκδηκητικά εναντίον των επαγγελματιών που ζητούν πληρωμές με βάση τα δικαιώματα που τους έχουν παραχωρηθεί μέσω του νόμου. Οι εταιρείες που παραβιάζουν οποιαδήποτε από τις διατάξεις του νόμου υπόκεινται σε κυρώσεις έως και 25.000 δολάρια.

Υπάρχουν ήδη διατάξεις που βοηθούν στην προστασία των υπαλλήλων του προσωπικού, αλλά αυτό δημιουργεί ισοτιμία και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Συχνά βλέπουμε φωτογράφους να στέλνονται σε μια εργασία χωρίς γραπτή σύμβαση εκ των προτέρων και να τους παρουσιάζεται μία σύμβαση μετά, η οποία έχει πολύ δυσμενείς όρους όταν η εργασία έχει ήδη γίνει», προσθέτει. Ή βλέπουμε περιπτώσεις φωτογράφων που περιμένουν μήνες και μήνες για να πληρωθούν. Αυτό έπρεπε πραγματικά να αντιμετωπιστεί και είμαστε χαρούμενοι που έγινε.

λέει στο PetaPixel ο Mickey H. Osterreicher, Γενικός Σύμβουλος της NPPA, National Press Photographer’s Association

Η NPPA λέει ότι βλέπει παρόμοιες κινήσεις για νόμους όπως ο S8369B της Νέας Υόρκης και σε άλλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια. Ο Osterreicher λέει ότι υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί ένα εθνικό νομοσχέδιο που θα παρέχει αυτές τις προστασίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Αν οι άνθρωποι που προσέλαβαν φωτογράφους έκαναν το σωστό, δεν θα είχαμε τίποτα να ανησυχούμε. Αλλά για όσους συμπεριφέρονται με χαλαρότητα σε αυτούς που ζουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτός ο νόμος δημιουργεί μία καλή προστασία για τους φωτογράφους και προσθέτει σημαντικές υποχρεώσεις σε όσους δεν σέβονται τα δικαιώματα των ελεύθερων επαγγελματιών

συνεχίζει ο ο Mickey H. Osterreicher στην Petapixel

Το νομοσχέδιο S8369B της Νέας Υόρκης έχει περάσει τόσο από τη Συνέλευση της Πολιτείας όσο και από τη Γερουσία και πρόκειται να παραδοθεί στον Κυβερνήτη είτε για υπογραφή είτε για βέτο.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!