Την επόμενη εβδομάδα η Nikon 1 V3 μαζί με νέους φακούς. Φήμες για νέα βελτιωμένη Nikon D800;


Την επόμενη εβδομάδα η Nikon 1 V3 μαζί με νέους φακούς. Φήμες για νέα βελτιωμένη Nikon D800;

Η ιστοσελίδα Nikon Rumors αναφέρει ότι η Nikon 1 V3 μαζί με δύο νέους φακούς και ένα νέο LED φωτιστικό/flash θα ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η Nikon 1 V3 θα είναι η νέα ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρείας στην κατηγορία των mirrorless και του συστήματος 1. Μαζί της θα ανακοινωθούν δύο νέοι φακοί, ο 10-30mm f/3.5-5.6 PD VR (ο οποίος θα είναι στο κιτ) και ο τηλεφακός 70-300mm f/4.5-5.6 VR (με οπτικά στοιχεία ED και επίστρωση Nano). Παράλληλα λόγος γίνεται και για ένα νέο φωτιστικό/flash για το σύστημα 1, LED τεχνολογίας.
Οι πληροφορίες που έχει συλλέξει η Nikon Rumors για την νέα μηχανή είναι:
– νέος σχεδιασμός σώματος
– αισθητήρας 18 megapixels
– στο θέμα του οφθαλμοσκοπίου οι φήμες μιλάνε και για οπτικό και για εξωτερικό ηλεκτρονικό (EVF, με ανάλυση 2.440.000 dots)
– αισθητήρας ματιού και κουμπί για εναλλαγή του οφθαλμοσκοπίου με την οθόνη
– οθόνη μεταβλητής γωνίας μέχρι 180 μοίρες
– νέο grip (μάλλον χωρίς δυνατότητα προσθήκης εξτρά μπαταρίας)

Επιπλέον φήμες μιλάνε για μία νέα έκδοση της Nikon D800, βελτιωμένη στα σημεία σε σχέση με την υπάρχουσα μηχανή (ίσως Nikon D800s).

Άποψη: Φαίνεται ότι στην Nikon δεν σκοπεύουν να μας δώσουν σύντομα κάτι πολύ καλό, όπως μία DSLR με APS-C αισθητήρα και επαγγελματικό σώμα (Nikon D400), στα πρότυπα της πολύ επιτυχημένης για την εποχή της Nikon D300.
Από την άλλη κανείς δεν έχει καταλάβει τι εξυπηρετούν οι ανακοίνωσεις νέων DSLR με ελαφρές βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Δύσκολα ένας φωτογράφος θα προχωρήσει στην αλλαγή της DSLR μηχανής που έχει στην κατοχή του για πολύ μικρές βελτιώσεις. Οι DSLR μηχανές με την κατάληξη S (Nikon D300s, Nikon D3s, Nikon D4s) είναι ίσως ένα μυστήριο για όσους περιμένουμε από τις φωτογραφικές εταιρείες να μας παρουσιάζουν νέα μοντέλα με πραγματικές επαναστατικές τεχνολογίες και όχι μικροβελτιώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!