Εντυπωσιακές εικόνες από τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα


Εντυπωσιακές εικόνες από τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα

Εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με θερμοκρασίες οι οποίες, σε κάποιες περιοχές, άγγιξαν τους -60 βαθμούς Κελσίου. Στους καταρράκτες, διάφορα σημεία πάγωσαν ανάμεσα στα οποία και τα σημεία παρατήρησης. Παρ’ όλα αυτά δεν απαγορεύτηκε οι είσοδος στους επισκέπτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές που σίγουρα θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή.

Οι τελευταίες αντίστοιχες εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μας ταξιδεύουν στο μακρινό 1936. Πιστεύεται ότι το 1848 οι χαμηλές θερμοκρασίες “στέρεψαν” τους καταρράκτες του Νιαγάρα, γεγονός που αποδίδεται στο σχηματισμό πάγου που δημιούργησε ένα φράγμα ενάντια στη ροή στο ποταμού, το οποίο και μπλόκαρε την κανονική του ροή. Το 1936 λέγεται επίσης ότι οι καταρράκτες πάγωσαν ολοκληρωτικά όπως μαρτυρά και η αντίστοιχη φωτογραφία, άγνωστου φωτογράφου. Αντίστοιχα φαινόμενα υπήρξαν και στις χρονιές 1909, 1938 και 1949 κατά τις οποίες οι καταρράκτες μεταβλήθηκαν σε ρυάκια λόγω των πάγων. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι το 1912 μια γέφυρα που είχε σχηματιστεί από τους πάγους κατέρρευσε ενώ τη διέσχιζαν επισκέπτες του πάρκου με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πάντως φαίνεται πως το πάγωμα των καταρρακτών δεν είναι ολικό: πάντα υπάρχει μια μικρή ποσότητα νερού που συνεχίζει να κυλάει.

Δείτε το ρεπορτάζ του ITN News:

Άποψη των καταρρακτών στην πλευρά των ΗΠΑ, 1890 ή 1902, Άγνωστος φωτογράφος

NIagara Falls Frozen 2

Άποψη των καταρρακτών, 1911 ή 1912, Άγνωστος φωτογράφος

NIagara Falls Frozen 1

Άποψη των καταρρακτών στην πλευρά των ΗΠΑ, πιθανώς 1936, Άγνωστος φωτογράφος

NIagara Falls Frozen 3-1936

Άποψη των καταρρακτών στην πλευρά των ΗΠΑ, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, REUTERS/Aaron Harris

NIagara Falls Frozen 4

(REUTERS/Aaron Harris)

NIagara Falls Frozen 5

(REUTERS/Aaron Harris)

NIagara Falls Frozen 6

(REUTERS/Aaron Harris)

NIagara Falls Frozen 7

Δεν έλειψαν φυσικά οι γενναίοι που αψήφησαν το ψύχος για χάρη της αγάπης τους για τη φωτογραφία (REUTERS/Aaron Harris)

NIagara Falls Frozen 8

(REUTERS/Aaron Harris)

NIagara Falls Frozen 9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!