Οι φωτογράφοι υπογράφουν για την διάσωση της Nik Collection


Οι φωτογράφοι υπογράφουν για την διάσωση της Nik Collection

Οι αντιδράσεις των φωτογράφων στα νέα ότι η Google θα σταματήσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της Nik Collection ήταν πολλές.

Πολλοί φωτογράφοι χρησιμοποιούν τη Nik Collection και η ενδεχόμενη κάποια στιγμή μη χρήση των φίλτρων της δημιουργεί θέματα στο workflow τους.

Μία από τις αντιδράσεις αυτές είναι η δημιουργία μίας διαμαρτυρίας προς τη Google για την αλλαγή της απόφασης της να μην συνεχίζει να αναπτύσσει τη σουίτα, διαμαρτυρία που ξεκίνησε στο Change.org ο Sascha Rheker από τη Γερμανία.

Μάλιστα ο Sascha στο κείμενο του αναφέρει ότι οι φωτογράφοι θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα ποσό για να αγοράζουν την Nik Collection, ώστε να συνεχίσουν να μπορούν να την χρησιμοποιούν.

Μέχρι στιγμής την διαμαρτυρία έχουν υπογράψει μόλις πάνω από 1.700 άτομα, ακόμα και με την ενημέρωση του κοινού μέσω των μεγαλύτερων φωτογραφικών site. Βέβαια αναμένουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να πειστεί η Google να αλλάξει την απόφαση της. Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς, εδώ.

Χρησιμοποιείτε τη Nik Collection και αν ναι πως σχολιάζετε ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε; Θα πληρώνατε ένα χρηματικό ποσό για την αγορά της και αν ναι ποιο θα ήταν αυτό;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nik Collection
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Από τσ κορυφαία υποθέτω, φίλτρα στο κόσμο. Λίγο-πολύ όλοι όδοι εχουν πιάσει μια DSLR κι ενα Photoshop στα χέρια τους, θαχουν ακούσει ή δει γι αυτά. Η απόφαση τοτε της Google για τη δωρεάν διανομή της των φίλτρων της Nik Collection, μόνο ενθουδιασμό προκάλεσε. Θυμάμαθ όμως και τις σκέψεις, στις οποίες μ’εβαλε. Ποιός ι λόγος για κάτι τέτοιο; Ιδού (προφανώς) ο λόγος! Η ργκστάλειψή τουε!. Κρίμσ, πολύ κρίμα. Φυσικά και θα υπογράψω. Κι ίσως κάποια ευτυχή στιγμή στο μελλον….

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!