Nikkei: Αναφέρει ότι η Ricoh σκέφτεται την αποχώρηση από την αγορά, ποια είναι η απάντηση της εταιρείας


Nikkei: Αναφέρει ότι η Ricoh σκέφτεται την αποχώρηση από την αγορά, ποια είναι η απάντηση της εταιρείας

Η Nikkei ξαναχτυπά και μετά το κακό χαμό που δημιούργησε με τη Panasonic επιστρέφει αναφέροντας ότι η Ricoh σκέφτεται να αποχωρήσει από τη φωτογραφική αγορά.

Στο άρθρο με τίτλο “Ricoh may close shutter on personal camera business” (Η Ricoh μπορεί να κλείσει την επιχείρηση των προσωπικών καμερών) το ασιατικό μέσο αναφέρει:
Η Ricoh συρρικνώνει το τομέα των καμερών που προκαλεί απώλεια χρημάτων, συγκεντρώνοντας τους πόρους της σε εμπορικές εφαρμογές καθώς τα smartphone συνεχίζουν να στριμώχνουν μεγάλα ονόματα της φωτογραφίας. Η ιαπωνική εταιρεία θα αναθεωρήσει την στρατηγική παραγωγής των καμερών στη καταναλωτική αγορά, που περιλαμβάνουν μάρκες όπως η Pentax και η GR. Μέσα στις επιλογές είναι και η αποχώρηση από τον τομέα.

Ricoh is shrinking its money-losing camera business to concentrate resources on commercial applications as smartphones continue to crowd out long-established names in photography.
The Japanese company will radically review a production and manufacturing strategy centered on cameras for the retail market, including such brands as Pentax and GR. Options include withdrawing from this segment altogether.

To άρθρο της Nikkei βασίζεται και στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ricoh και στα οποία μιλάει για ζημία 10 δις Γιεν.

Η Ricoh το 2011 αγόρασε από τη Hoya την Pentax και παρόλο την δυνατή εξέλιξη των μηχανών που προσέφερε τα ανάλογα κέρδη δεν ήρθαν.

Σύμφωνα με τη Nikkei η Ricoh επικεντρώνεται στη κατασκευή καμερών για αυτοκίνητα, όπου με τα αυτοκινούμενα οχήματα που θα έχουμε σε λίγο καιρό στους δρόμους θα είναι απαραίτητες.

Στην Αμερική σύμφωνα με το άρθρο η Ricoh απολύει 1.000 εργαζόμενους ενώ στην Ιαπωνία ετοιμάζει πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Από την άλλη η Ricoh μέσω της ITMedia έδωσε την απάντηση της, σύμφωνα με την οποία δεν σκέφτεται να αποσυρθεί αλλά αντιθέτως ετοιμάζει μοντέλα μηχανών σε high end επίπεδο, σκοπεύοντας να βασιστεί σε μοντέλα όπως η GR, η Theta και οι υποβρύχιες μηχανές της.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η πορεία της Ricoh τα επόμενα χρόνια και κατά πόσο θα αντέξει τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν επηρεάσει πάρα πολύ όλες τις εταιρείες του φωτογραφικού χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Pentax Ricoh

Πηγή:

Nikkei
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!