Ebay: Πωλείται σπάνιος τηλεφακός της Nikon στα 1200mm με μήκος 73 εκατοστά


Ebay: Πωλείται σπάνιος τηλεφακός της Nikon στα 1200mm με μήκος 73 εκατοστά

Στο Ebay έχει καταχωρηθεί προς πώληση ένας σπάνιος, παλιός τηλεφακός της Nikon.

Πρόκειται για τον Nikon 1200mm Nikkor-P.C F11, ο οποίος είχε κυκλοφορήσει τη δεκαετία του ’70 (ο πωλητής αναφέρει ότι βγήκε το 1974), σε μόλις 359 μονάδες. Μαζί δίνεται και η ειδική μονάδα AU-1, που επιτρέπει στον φακό να εστιάζει.

Ο Nikon 1200mm Nikkor-P.C F11 αποτελείται από μόλις πέντε οπτικά στοιχεία σε πέντε groups και έχει μέγιστο διάφραγμα f/11. Δέχεται φίλτρα 122mm και ζυγίζει 3.1 κιλά, ενώ μαζί με τη μονάδα AU-1 φτάνει τα 5.5 κιλά.

Το μήκος του είναι 73.2 εκατοστά και μαζί με την AU-1 πάει σχεδόν στο ένα μέτρο και συγκεκριμένα στα 92.2 εκατοστά.

Αν σας ενδιαφέρει να τον αγοράσετε τότε η τιμή του είναι στα 5.100 ευρώ και μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

Nikon 1200mm

Nikon 1200mm

Nikon 1200mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Nikon Nikon Lenses
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!