Nikon: Μεγάλωσε η λίστα με τις “μαϊμού” μπαταρίες που κυκλοφορούν στην αγορά


Nikon: Μεγάλωσε η λίστα με τις “μαϊμού” μπαταρίες που κυκλοφορούν στην αγορά

Το 2014 η Nikon είχε ανακοινώσει μία λίστα με μπαταρίες της που πωλούνταν ως original στην αγορά αλλά δεν ήταν.

Το πρόβλημα με τις “μαϊμού” μπαταρίες είναι πολύ μεγάλο (και για την Canon) και δυνητικά μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία μίας μηχανή.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2016 η Nikon ενημέρωσε το άρθρο στην ιστοσελίδα της που δείχνει ποιες μπαταρίες έχουν αντιγραφεί και κυκλοφορούν ως original χωρίς να είναι και πως μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε.

Πλαστές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες

Έχουμε διαπιστώσει ότι σε διάφορες χώρες στον κόσμο πωλούνται πλαστές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της Nikon.

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της Nikon είναι υψηλής ενέργειας μπαταρίες που έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται σε υψηλές απαιτήσεις και έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας. Οι πλαστές μπαταρίες μπορεί να μη διαθέτουν μηχανισμούς ασφαλείας, όπως είναι η διάταξη προστασίας που διαθέτουν οι γνήσιες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της Nikon. Το γεγονός αυτός μπορεί να επηρεάσει την απόδοση ή στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκληθεί βλάβη ή τραυματισμός του ατόμου που χρησιμοποιεί τη μηχανή ή το φορτιστή. Για μέγιστη ασφάλεια και απόδοση, συνιστάται η χρήση μόνο γνήσιων προϊόντων της Nikon.

Η Nikon δεν φέρει καμία ευθύνη για ατυχήματα ή βλάβες που οφείλονται στη χρήση πλαστών μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρονται παρακάτω ή άλλων επαναφορτιζόμενων μπαταριών που δεν κατασκευάζονται από την Nikon. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό, επικοινωνήστε με το τοπικό κέντρο υποστήριξης της Nikon. Για να βρείτε το πλησιέστερο κέντρο υποστήριξης της Nikon, κάντε κλικ εδώ.

Έχει διαπιστωθεί ότι κυκλοφορούν πλαστές μπαταρίες για τις παρακάτω επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της Nikon.
Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της Nikon:
EN-EL19
EN-EL14
EN-EL12
EN-EL11
EN-EL10
EN-EL9a
EN-EL9
EN-EL8
EN-EL5
EN-EL3e
EN-EL3
EN-EL2
EN-EL1
EN-EL19

Για να μην πέσετε θύματα απάτης και αγοράσετε μία μαϊμού μπαταρία της Nikon επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας και δείτε με εικόνες πως μπορείτε να ξεχωρίσετε τις original από τις πλαστές.

Φυσικά ισχύει η συμβουλή μας.

Αγοράστε original μπαταρίες των μεγάλων φωτογραφικών εταιρειών μόνο από φωτογραφικά καταστήματα (φυσικά ή online) που εμπιστεύεστε, ώστε να μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αν σας φαίνονται ακριβές από αυτά τα καταστήματα μην αγοράζετε από αμφιβόλου αξιοπιστίας πηγές (ebay, amazon), πέφτοντας στη παγίδα της χαμηλότερης τιμής. Εναλλακτικά προτιμήστε να αγοράσετε συμβατές μπαταρίες εταιρειών που ασχολούνται με το αντικείμενο, όπως η Duracel, η Eneride και άλλες (έχοντας πάντα υπόψη σας ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες προτείνουν την χρήση μόνο original μπαταριών για τις μηχανές τους και δεν καλύπτουν προβλήματα που δημιουργούνται από την χρήση μπαταριών άλλων κατασκευαστών).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Batteries Nikon

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!