Συμφωνία Nikon και Microsoft


Συμφωνία Nikon και Microsoft

Η Nikon ήρθε σε συμφωνία με την Microsoft για να χρησιμοποιεί τις πατέντες που έχει η Microsoft και αφορούν το Android λειτουργικό σύστημα.  To 2012 η Nikon παρουσίασε την πρώτη της compact φωτογραφική μηχανή που βασίζεται σε λειτουργικό Android, την Coolpix S800c.  Τώρα πραγματοποιεί μία συμμαχία που δείχνει ότι στο άμεσο μέλλον σκοπεύει να μας παρουσιάσει και άλλες μηχανές με το λειτουργικό της Google.  Λεπτομέρειες σχετικά με την συμφωνία δεν αποκαλύφθηκαν, παρόλα αυτά ο General Manager του τμήματος της Microsoft που ασχολείται με τα πνευματικά δικαιώματα των τεχνολογιών της αμερικανικής εταιρείας,  David Kaefer, δήλωσε: “«Η Microsoft και η Nikon έχουν μια μακρά ιστορία συνεργασίας και η συμφωνία αυτή αποδεικνύει την σημασία που δίνουν και οι δύο εταιρείες στην υπεύθυνη αδειοδότηση των πνευματικών δικαιωμάτων πατεντών.  Η Microsoft είναι υπερήφανη που ευθυγραμμίζετε με ένα ηγέτη στην βιομηχανία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών για να αδειοδοτήσει τεχνολογικές πατέντες του Android προς όφελος των πελατών της Nikon”.

Αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των υπολοίπων φωτογραφικών εταιρειών και κυρίως της Canon, η οποία ακόμα δεν έχει δείξει κάποια σημάδια για χρήση του Android στις μηχανές της.
via NikonRumors

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Microsoft Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!