Nikon, ASML και ZEISS αλληλομηνύονται για τεχνολογίες λιθογραφίας


Nikon, ASML και ZEISS αλληλομηνύονται για τεχνολογίες  λιθογραφίας

Σε δικαστική διαμάχη έχουν εμπλακεί οι Nikon, ZEISS και η εταιρεία ASML λόγω διαφωνίας για πατέντες στην τεχνολογία λιθογραφίας.

Η Ολλανδική ASML είναι ένας από τους ηγέτες του χώρου στης μηχανές λιθογραφίας που παράγουν ημιαγωγούς (ηλεκτρονικά chip) και προμηθεύεται φακούς από τη ZEISS.

Η ιστορία ξεκινάει με την μήνυση της Nikon εναντίον των ZEISS και ASML, στην οποία υποστηρίζει ότι οι δύο εταιρείες έχουν παραβιάσει πατέντες της στην τεχνολογία λιθογραφίας.

ZEISS και ASML προέβησαν σε κοινή αντι-μήνυση εναντίον της Nikon, με αντιπρόσωπο της ASML να λέει ότι οι προσπάθειες της εταιρείας να συζητήσει με την Nikon δεν μπόρεσαν να πετύχουν.

Η διαμάχη αναμένεται να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα και μένει να δούμε ποιος θα βγει νικητής και με τι οφέλη.

Όπως αναφέρει το Reuters και σύμφωνα με την Nikon, οι τρεις εταιρείες έχουν μονομαχήσει ξανά στο παρελθόν, με τις ASML και ZEISS να έχουν πληρώσει 145 εκατομμύρια δολάρια στην Nikon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon Zeiss
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!