Η Nikon ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της για το πρώτο μισό του έτους.


Η Nikon ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της για το πρώτο μισό του έτους.

Μετά την Canon και τα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας είδαμε εδώ, η μεγάλη της αντίπαλος Nikon ανακοίνωσε τα δικά της οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους (Από 1 Απριλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου).
Σύμφωνα λοιπόν με την οικονομική αναφορά, η Nikon πούλησε 3.450.000 φωτογραφικές μηχανές που αλλάζουν φακό, 4.770.000 φακούς και 8.260.000 compact φωτογραφικές μηχανές παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων σε τεμάχια σε όλες τις κατηγορίες.  Φυσικά μέσα στην δεινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί για όλους, ο τζίρος της ιαπωνικής εταιρείας δεν μπορούσε να μην επηρεαστεί αρνητικά με αποτέλεσμα να  μειωθεί κατά 2.9% και τα κέρδη της να υποχωρήσουν κατά 3.4%.  Αν και η Nikon κερδίζει συνολικά το 1/4 από το ποσό που κερδίζει η Canon (202 εκατομμύρια δολάρια έναντι 908 εκατομμυρίων δολαρίων- βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Canon δραστηριοποιείται στις αγορές προϊόντων όπως οι βιντεοκάμερες, οι εκτυπωτές και τα scanner.), δείχνει να μένει πιο σταθερή στην οικονομική κρίση που επικρατεί και να έχει καταφέρει να μην υποστεί μεγάλες απώλειες, όπως η μεγάλη της αντίπαλος, η οποία είδε τα κέρδη της να κατακρημνίζονται κατά 42%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!