Βυθίζει η κρίση την Nikon, απαισιόδοξες οι προβλέψεις για το νέο έτος


Βυθίζει η κρίση την Nikon, απαισιόδοξες οι προβλέψεις για το νέο έτος

Σύμφωνα με την οικονομική αναφορά η χρονιά έκλεισε με απώλειες πωλήσεων κατά 12.5% σε σχέση με το 2014, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 24.9%.

Στο τομέα Imaging οι πωλήσεις των DSLR μηχανών, Nikon D750, Nikon D810, Nikon D7200, Nikon D7100, Nikon D5500 και Nikon D3300 πήγαν αρκετά καλά, ιδιαίτερα στις αγορές των Η.Π.Α. και Ρωσίας.
Από την άλλη στις compact μηχανές δυνατές ήταν οι πωλήσεις των Nikon Coolpix P600 και Nikon Coolpix S9700.

Παρόλα αυτά οι πωλήσεις μειώθηκαν συνολικά κατά 14.5% και τα έσοδα κατά 11.8%.

Εκτός των κακών οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2014 και οι προβλέψεις για το 2015 είναι πολύ απαισιόδοξες. Υπολογίζεται μείωση των πωλήσεων κατά 10% και των εσόδων κατά 33%.

Η αναφορά λέει ότι αναμένεται ακόμα περαιτέρω συρρίκνωση της αγοράς των compact μηχανών, αλλά τονίζεται ότι η αγορά των μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακών θα αρχίσει να ανακάμπτει στο δεύτερο εξάμηνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Financial Reports Nikon

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!