Nikon: Ανακοίνωσε έκτακτη ζημιά, συνεχίζει την αναδιάρθρωση, μειώνει το προσωπικό


Nikon: Ανακοίνωσε έκτακτη ζημιά, συνεχίζει την αναδιάρθρωση, μειώνει το προσωπικό

Η Nikon παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, του οικονομικού έτους που κλείνει στις 31 Μαρτίου 2017.

Μαζί με τα αποτελέσματα αυτά είδαμε και μία ειδική ανακοίνωση “αναγνώρισης έκτακτης ζημιάς”, με βάση τα δεδομένα από την 1η Απριλίου 2016 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 (9 μήνες).

Η ζημία είναι στα 29.790 εκατομμύρια Γεν, λόγω των διαγραφών από τα αποθέματα του τμήματος Semiconductor Lithography Business και των εξόδων της αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Ανάμεσα στα άλλα έχουμε και ειδική ανακοίνωση για πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την εταιρεία, 1000 υπαλλήλων.

Η Nikon άλλαξε και τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος που κλείνει στις 31 Μαρτίου 2017, προβλέποντας χαμηλότερες πωλήσεις (από 800.000 στσ 750.000 εκατομμύρια Γεν) και έσοδα (από 52.000 στα 47.000 εκατομμύρια Γεν) και μεγαλύτερη ζημία (από 6.000 στα 9.000 εκατομμύρια Γεν).

Οι έκτακτες ζημιές για το έτος θα αγγίξουν τα 53 δισεκατομμύρια Γεν (από τα 48 δισεκατομμύρια Γεν που είχαν ανακοινωθεί), στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων.

Ας ελπίσουμε η Nikon να καταφέρει να ανακάμψει την επόμενη χρονιά (ξεκινάει στις 1 Απριλίου).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Financial Reports Nikon

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!