Nikon Small World Competition 2017: Ανακοινώθηκαν οι νικητές


Nikon Small World Competition 2017: Ανακοινώθηκαν οι νικητές

Η Nikon ανακοίνωσε τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού της για φωτογραφίες από μικροσκόπιο, Nikon Small World Competition 2017.

Στο 43ο διαγωνισμό Nikon Small World Photomicrography Competition νικητής είναι ο Bram van den Broek του The Netherlands Cancer Institute (NKI), με μία εικόνα από τα κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος, που δείχνει υπερβολική παρουσία κερατίνης.

“Υπάρχουν πάνω από 50 διαφορετικές πρωτεΐνες κερατίνης στους ανθρώπους. Τα μοτίβα της κερατίνης είναι συχνά ακανόνιστα σε κύτταρα δέρματος με καρκίνο, για αυτό χρησιμοποιούνται ως ένδειξη στην διάγνωση του καρκίνου”.

Η δεύτερη θέση πήγε στον Dr. Havi Sarfaty της Eyecare Clinic του Ισραήλ και δείχνει την κεφαλή του σπόρου του φυτού Senecio vulgaris.

Στη τρίτη θέση έχουμε την Jean-Marc Babalian από τη Γαλλία με την εικόνα από τα φύκια Volvox που δημιουργούν τις αποικίες τους.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 2.000 εικόνες από 88 χώρες του κόσμου και ο διαγωνισμός εκτός των τριών πρώτων νικητών, επέλεξε και ακόμα 85 φωτογραφίες.

Ανάμεσα στους διακριθέντες με έπαινο έχουμε και δύο ελληνικές συμμετοχές.

Η πρώτη είναι του Χάρη Αντωνόπουλου από την Αθήνα με μία εικόνα από μία οδοντόβουρτσα.

Η δεύτερη είναι της Dr Αικατετίνης Σεγκλια από το Ινστιτούτο Παστέρ και το Τμήμα Κυτταρικής και Μοριακής Νευρολογίας στην Αθήνα και δείχνει τμήμα του εγκεφάλου ενός ποντικιού.

Δείτε όλες τις εικόνες που διακρίθηκαν εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!