Nikon: Έφτιαξε κάμερα τεχνητής νοημοσύνης που ανιχνεύει πότε θα γεννήσουν οι αγελάδες!


Nikon: Έφτιαξε κάμερα τεχνητής νοημοσύνης που ανιχνεύει πότε θα γεννήσουν οι αγελάδες!

Η Nikon δημιούργησε μια κάμερα με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προειδοποιεί τους αγρότες όταν μια αγελάδα πρόκειται να γεννήσει.

Μια ασυνήθιστη κίνηση για μια εταιρία κολοσσό, γνωστή για τις κάμερες και τους φακούς της (κυρίως). Η Nikon όμως αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη γέννηση αγελάδων. Ανέπτυξε ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο ενσωματώνει σε κάμερες ασφαλείας/παρακολούθησης με το οποίο μπορεί να προβλέψει πότε μια αγελάδα πρόκειται να γεννήσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους αγρότες γιατί μειώνει την ανάγκη για συνεχή έλεγχο μεγάλου αριθμού εγκύων αγελάδων κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων περιόδων τοκετού, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα της εταιρίας κοστίζει περίπου 6.200 δολάρια ετησίως για μια φάρμα με 100 αγελάδες, ενώ συνδυάζει μια κάμερα ασφαλείας/παρακολούθησης με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Πώς όμως λειτουργεί; Η κάμερα παρακολουθεί το χώρο με τις αγελάδες και στέλνει ειδοποιήσεις στα smartphone των αγροτών όταν πρόκειται μια αγελάδα να γεννήσει. Αυτό τους επιτρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα και έγκαιρα ώστε να ενεργήσουν αμέσως. Φυσικά, ένα τέτοιο σύστημα δε δημιουργήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Αναπτύχθηκε μέσω εκτεταμένης εκπαίδευσης και αρκετών δοκιμών και τελικά κατάφερε να εντοπίζει ανεπαίσθητες αλλαγές στη συμπεριφορά μιας αγελάδας περίπου 5 ώρες πριν τον τοκετό. Η Nikon άρχισε να εκπαιδεύει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το φθινόπωρο του 2021 και έκτοτε πραγματοποιεί δοκιμές απόδειξης της σωστής λειτουργίας του σε 4 φάρμες στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Μεταξύ άλλων, η κάμερα που ενσωματώνει το ειδικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί και ανιχνεύει την αυξημένη κίνηση και την έναρξη της απελευθέρωσης του αμνιακού σάκου των αγελάδων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο εγχείρημα η Nikon δεν είναι μόνη της. Έχει τη βοήθεια της κτηνοτρόφου Keita Higuchi η οποία συμμετείχε στις δοκιμές του συστήματος και δήλωσε ότι βοηθάει πολύ τους αγρότες. Σύμφωνα με έναν ιδιοκτήτη ζώων που συμμετείχε στις δοκιμές της εταιρίας πέρυσι, το σύστημα αυτό κάνει τη δουλειά του καλά και μεταξύ άλλων δήλωσε το εξής:

Γεννάμε περίπου 60 μοσχάρια ετησίως και έπρεπε να ελέγχουμε τις μητέρες κάθε λίγες ώρες μέχρι περίπου ένα μήνα πριν από την ημερομηνία γέννησης.

Λέτε να δούμε και άλλους κατασκευαστές καμερών να επεκτείνονται σε παρόμοιους τομείς;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI Nikon

Πηγή:

Engadget
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!