Η DxOMark αξιολογεί τα RAW αρχεία του Nokia Lumia 1020


Η DxOMark αξιολογεί τα RAW αρχεία του Nokia Lumia 1020

Είναι γνωστό ότι η ιστοσελίδα DxOMark τεστάρει και αξιολογεί τους αισθητήρες των φωτογραφικών μηχανών, ενώ το τελευταίο διάστημα κάνει το ίδιο και για μερικά από τα κορυφαία φωτογραφικά smartphones.

To Nokia Lumia 1020 είχε ήδη τεσταριστεί και βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας των κινητών τηλεφώνων με κάμερα (πίσω από τα Nokia 808, Sony Xperia Z1, Apple iPnone 5S και Samsung S4).

Η πρόσφατη αναβάθμιση του Firmware του Nokia Lumia 1020 σε Nokia “Black”, πρόσθεσε τη δυνατότητα καταγραφής εικόνων σε αρχείο RAW (DNG) και για αυτό η DxOMark αποφάσισε να δει τις δυνατότητες του RAW αρχείου του Nokia Lumia 1020 σε σχέση με τις φωτογραφικές μηχανές που έχει τεστάρει μέχρι τώρα.

Στα συγκριτικά τεστ το Nokia Lumia 1020 ήρθε αντιμέτωπο με τις Panasonic Lumix DMC-FZ70, Canon Powershot S120, Nikon Coolpix P330, Sony Cyber-shot DSC-RX10, Sony Cyber-shot DSC-RX100 II, Canon EOS 100D, Nikon D3200.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ ο αισθητήρας του Nokia Lumia 1020 έχει τις επιδόσεις του αισθητήρα της Panasonic Lumix DMC-FZ70 και φυσικά όπως είναι αναμενόμενο υστερεί σε σχέση με τους αισθητήρες των άλλων μηχανών. Με την θέση 222 στο σύνολο 242 μηχανών το Nokia Lumia 1020 φαίνεται να απέδωσε ικανοποιητικά, ειδικά όσο αφορά το βάθος χρωμάτων και το δυναμικό εύρος. Βέβαια υστερεί αρκετά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και σε απόδοση στα υψηλά ISO, αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα smartphone.

Αν θέλετε μπορείτε να μελετήσετε πιο αναλυτικά την σύγκριση του Nokia Lumia 1020 με τις παραπάνω μηχανές εδώ.

Μην ξεχάσετε να ρίξετε μία ματιά στις εικόνες που κάναμε με το Nokia Lumia 1020 εδώ στο pttl.gr (πριν την αναβάθμιση του Firmware) στο συγκριτικό μας τεστ με το Sony Xperia Z1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Πραγματικά δεν ξέρω με τι κριτήρια κρίνει η DxOmark…
    Όλοι βλέπουμε ότι το 1020 είναι καλύτερο από το Z1 και εκεί το βγάζουν 5ο, 3 θέσεις πίσω από το Z1…
    Μάλλον χαλασμένο 1020 θα είχαν στο τεστ.
    Γιατί το άλλο? Το iPhone 5s που το έχω χιλιοσυγκρίνει με το ταπεινό Lumia 820 μου (το έιχε ο αδελφός μου για καιρό) και συχνά χάνει?
    Γύρευε πόσοι τα έχουν αρπάξει για να βγάλουν αυτά τα αποτελέσματα!

  • #
    1

    αλεξανδρε την ιδια απορια εχω και εγω.οι τυποι ειναι το λιγοτερο γελοιοι.με το 1020 εχω τραβηξει φωτο που θα ζηλευανε και dslr ειδικα σε landscape τοπια

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!