Διαγωνισμός Best of Photojournalism 2014 από τον NPPA


Διαγωνισμός Best of Photojournalism 2014 από τον NPPA

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός NPPA αγωνίζεται για την προώθηση του φωτορεπορτάζ και την αναγνώριση του ρόλου του στην κοινωνία, για περισσότερο από 60 χρόνια. Αριθμεί περισσότερα από 6.500 μέλη, υποστηρίζει τα δικαιώματα τους στην εργασία και προωθεί έναν κώδικα δεοντολογίας με προτεραιότητα στην ακεραιότητα του ρεπορτάζ.

Ο διαγωνισμός “Best of Photojournalism 2014” για τον οποίο έχει έχει γραφτεί ότι “σχεδιάστηκε από φωτορεπόρτερ για φωτορεπόρτερ” έχει τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: Still, Video, Multimedia, και Editing. Διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά και είναι ανοιχτός σε όλους, με ελεύθερη συμμετοχή. Στην πρώτη φάση του η επιλογή των εικόνων θα γίνει από μια κριτική επιτροπή που ξεπερνά τα 40 μέλη από όλο τον κόσμο, ενώ στην επόμενη φάση του θα γίνει η τελική επιλογή των νικητών ενώπιον κοινού.

Η κατηγορία Still έχει τις εξής 24 υποκατηγορίες:
– Photojournalist of the Year (large markets) OPY
– Photojournalist of the Year (smaller markets) UPY
– Sports Photojournalist of the Year SPY
– Cliff Edom’s ‘New America Award’ NAA
– Returning Veterans, Coming Home VPS
– International News Single INN
– International News Picture Story INS
– General News Single GNN
– Domestic News Single DON
– Domestic News Picture Story DNS
– Contemporary Issues Single CIP
– Contemporary Issues Story CIS
– Feature Single FET
– Portrait and Personality Single POR
– Portrait Series SPP
– Environment Single ENW
– Environment Picture Story EPS
– Sports Action Single SPA
– Sports Feature Single SPF
– Sports Picture Story SPS
– Pictorial Singles PCT
– Best Published Picture Story (large markets) OPS
– Best Published Picture Story (smaller markets) UPS
– Non-Traditional Photojournalism Publishing NTP
Δείτε την αναλυτική περιγραφή της κάθε κατηγορίας και όλους τους περσινούς νικητές.

Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει με 20 καταχωρήσεις σε όποιες κατηγορίες επιλέξει. Βέβαια ο συνολικός αριθμός εικόνων μπορεί να ξεπεράσει τις 20 καθώς η συμμετοχή σε μια κατηγορία portfolio μετράει ως μια καταχώρηση. Παρ’ όλα αυτά μεμονωμένες φωτογραφίες μπορούν να υποβληθούν μόνο σε μία κατηγορία single image ή σε συνδυασμό με μία ακόμα κατηγορία portfolio. Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί ή δημοσιευτεί μέσα στο 2013 (από 1 Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου).

Μπορείτε να πάρετε μέρος μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014 στις 3 pm EST (δηλαδή στις 22:00 ώρα Αθήνας). Δημιουργήστε το λογαριασμό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες. Μετά την καταχώρηση των συμμετοχών σας έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την “Entry Correction period” για να κάνετε κάποιες διορθώσεις αν το κρίνετε απαραίτητο. Οι τελικές σας διορθώσεις πάντως θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 00:00 EST (δηλαδή στις 07:00 ώρα Αθήνας).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!