Το ανθρωπιστικό βραβείο του NPPA στον φωτογράφο Al Diaz


Το ανθρωπιστικό βραβείο του NPPA στον φωτογράφο Al Diaz

Αρκετοί είναι αυτοί που τελικά επιλέγουν να αφήσουν την μηχανή τους στην άκρη και να προσφέρουν την βοήθεια τους και πολλοί είναι που κατηγορούν όσους δεν το κάνουν. Η συζήτηση σχετικά με την σωστή επιλογή είναι πολύ μεγάλη και απασχολεί πάρα πολύ τους εμπλεκόμενους.

Στην περίπτωση του φωτογράφου της Miami Herald η απόφαση φαίνεται ότι ήταν απλή. Ο NPPA (National Press Photographers Association) απένειμε το ανθρωπιστικό βραβείο (Humanitarian Award) του συνδέσμου στον Al Diaz για την γρήγορη ανταπόκριση του και την ανιδιοτελή του πράξη να βοηθήσει ένα πέντε μηνών βρέφος.

Το περιστατικό συνέβη όταν σε ένα από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Μαϊάμι (Dolphin Expressway), στις 20 Φεβρουαρίου, ένα βρέφος πέντε μηνών σταμάτησε να αναπνέει. Ο Diaz, ο οποίος αντιλήφθηκε το γεγονός από το αυτοκίνητο του, δεν σήκωσε την φωτογραφική μηχανή του αλλά έτρεξε καλώντας σε βοήθεια όποιον ήξερε και μπορούσε να βοηθήσει. Αρχικά υπήρξε βοήθεια από μία διερχόμενο οδηγό που γνώρισε και μπόρεσε να βοηθήσει την θεία του μωρού να ξεκινήσει τεχνητή αναπνοή. Ο Diaz συνέχισε να ψάχνει για βοήθεια βρίσκοντας τελικά έναν αστυνομικό, ο οποίος επίσης έτρεξε να βοηθήσει. Επιπλέον σε λίγο στην βοήθεια του βρέφους βρέθηκαν και δύο πυροσβέστες, ενώ είχε ειδοποιηθεί και μονάδα άμεσης ιατρικής επέμβασης για το περιστατικό.

Αφού λοιπόν ο φωτογράφος είδε ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο αποφάσισε να πάει στο αυτοκίνητο του και να πάρει την μηχανή του για να φωτογραφίσει τις προσπάθειες να σωθεί το μωρό.
Ο Diaz δήλωσε: “Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να είμαι ανθρωπιστής πρώτα και μετά φωτορεπόρτερ. Όταν τα πράγματα ηρέμησαν τότε πήρα της μηχανές μου. Για μένα δεν υπάρχει ερώτηση, πρέπει πρώτα να είσαι ανθρωπιστής”.

Το βρέφος, το οποίο είχε γεννηθεί πρόωρα, τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου για αρκετές ημέρες ήταν στην εντατική θεραπεία σε κρίσιμη κατάσταση. Ανακαλύφθηκε ότι υπήρχε ένα θέμα στον τράχηλο του το οποίο αντιμετωπίστηκε με εγχείρηση. Μία εβδομάδα μετά το γεγονός το βρέφος επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο φωτογράφος μερικές ημέρες μετά ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter μία φωτογραφία με τους γονείς και την θεία του μωρού.

al_diaz_1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

NAPP
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!