Πατέντα της Olympus μαρτυρά ότι έρχονται compact μηχανές με φακό φωτεινότητας f/1.0;


Πατέντα της Olympus μαρτυρά ότι έρχονται compact μηχανές με φακό φωτεινότητας f/1.0;

Οι φωτογραφικές εταιρείες βλέποντας ότι το παιχνίδι έχει χαθεί προ πολλού για τις φθηνές compact μηχανές από τα smartphones, επικεντρώνονται στο να δημιουργήσουν πανίσχυρες compact μηχανές που κοστίζουν αρκετά αλλά έχουν πολύ εξελιγμένες δυνατότητες.

Ένα από τα πεδία μάχης είναι οι φακοί που τοποθετούνται στις compact μηχανές. Τον τελευταίο διάστημα η φωτεινότητα των φακών που βλέπουμε σε high end compact μηχανές όλο και αυξάνεται και η νέα πατέντα της Olympus δείχνει ότι πλησιάζουμε σε φοβερά επίπεδα.

Όπως πάντα η πατέντα εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα Egami και δείχνει ένα φακό με εστιακό μήκος 11mm (50mm σε φορμά 35mm) και μέγιστο διάφραγμα f/1.0. Ο συγκεκριμένος φακός προορίζεται για χρήση σε μηχανές με αισθητήρα 1/1.7″ (όπως είναι η Olympus XZ-2).

Φυσικά προς το παρόν μιλάμε για μία πατέντα, η οποία δεν ξέρουμε αν και πότε θα περάσει σε κάποιο μοντέλο παραγωγής, αλλά φυσικά είναι ένα δείγμα της εξέλιξης που υπάρχει στην τεχνολογία κατασκευής οπτικών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!