Οφθαλμαπάτη θα ζωντανέψει τις φωτογραφίες μπροστά σας


Οφθαλμαπάτη θα ζωντανέψει τις φωτογραφίες μπροστά σας

Κατά καιρούς έχουμε δει φοβερές οφθαλμαπάτες που στηρίζονται στην ιδιότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να κρατάει εικόνες.

Η τελευταία οπτική οφθαλμαπάτη που ανακάλυψε η Petapixel αναφέρεται ως “motion aftereffect” (MAE) και βασίζεται στο γεγονός ότι το μυαλό μας όταν συγκεντρώνετε σε ένα κινούμενο θέμα για πάνω από 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια δει ένα ακίνητο θέμα, φαίνεται σαν να μεταφέρει τη κίνηση που έχει δει και το ακίνητο θέμα μοιάζει να κινείται.

Παρακάτω σας έχουμε τρία παραδείγματα. Κοιτάξτε πάνω από 10 δευτερόλεπτα στο κέντρο της πρώτης εικόνας και μετά κοιτάξτε αμέσως στην επόμενη εικόνα.

illusion-1

Steve Mccurry stilt fishermen

illusion-1

illusion-2

illusion-1

Landscape Photography tips

Φυσικά η συγκεκριμένη οφθαλμαπάτη μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε εικόνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!