Panasonic Lumix GH5S εναντίον Sony A7S II. Ποια είναι η καλύτερη σε χαμηλό φωτισμό;


Panasonic Lumix GH5S εναντίον Sony A7S II. Ποια είναι η καλύτερη σε χαμηλό φωτισμό;

H ανακοίνωση της νέας Panasonic Lumix GH5S, μίας mirrorless ειδικά για λήψη video, έχει ήδη προκαλέσει ερωτηματικά για το πόσο δυνατή είναι.

Όπως είδαμε η νέα μηχανή έχει ανάλυση μόλις 10.2 megapixels (σε σχέση με τα 20 megapixels της Panasonic Lumix GH5) και αυτό γιατί η ιαπωνική εταιρεία ήθελε να είναι πολύ δυνατή στη λήψη σε χαμηλό φωτισμό.

Με άλλα λόγια η Panasonic ακολούθησε το παράδειγμα της Sony, η οποία στη σειρά Sony A7S (mirrorless με Full Frame αισθητήρα), έχει ρίξει τα megapixels για καλύτερη απόδοση στο χαμηλό φωτισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι η Sony A7S είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη μηχανή για λήψη σε χαμηλό φωτισμό, σύμφωνα με την DxOMark, ενώ το νέο μοντέλο Sony A7S II, είναι στη τέταρτη θέση (σε μία κατηγορία που η Sony κυριαρχεί έχοντας μηχανές στις 7 πρώτες θέσεις και 9 συνολικά στην 10άδα, η μόνη σφήνα είναι από τη Leica!).

Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο οι μεγάλες φωτογραφικές ιστοσελίδες του εξωτερικού βάλανε την Panasonic Lumix GH5S δίπλα στην Sony A7S II, για να δουν ποια αποδίδει καλύτερα, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο αισθητήρας της Panasonic είναι πολύ μικρότερος από αυτόν της Sony, καθώς ανήκει στο σύστημα Four Thirds.

Η ιστοσελίδα Dpreview γράφει ότι η νέα Panasonic είναι εντυπωσιακά καλή αναφέροντας μάλιστα ότι η μείωση θορύβου φαίνεται πολύ πιο αποτελεσματική από την Sony A7S II.

Διαβάστε τι έχει να πει η Dpreview για την νέα Panasonic GH5S εδώ.

Από την άλλη η ιστοσελίδα Imaging-Resource αναφέρει ότι η νέα μηχανή της Panasonic μπορεί να είναι η νέα πιο δυνατή μηχανή σε χαμηλό φωτισμό, καθώς αναφέρει ότι σε ISO 12.800 και 25.600 φαίνεται καλύτερη από την Sony A7S II.

“At both ISO 12,800 and 25,600, the Panasonic GH5S does, in my opinion, a better job with color rendition, detail retention and noise control than the A7S II does at the same ISOs. When compared side by side, it’s clear as day to me that the GH5S outperforms the A7S II here.”

Διαβάστε τι έχει να πει η Imaging-Resource για την νέα Panasonic GH5S εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!