Η Panasonic ανακοινώνει επίσημα την τεχνολογία Post Focus

Η λειτουργία θα ονομάζεται “Post Focus” και θα στηρίζεται στην τεχνολογία εξαγωγής φωτογραφιών από 4K video, “4K Photo”.
Συνδυάζοντας την υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια της τεχνολογίας εστίασης της Panasonic, DFD (Depth From Defocus) και της λειτουργίας 4K Photo, η μηχανή θα πραγματοποιεί συνεχής λήψεις φωτογραφιών με ταχύτητα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, μετακινώντας το σημείο εστίασης του φακού σε περίπου 50 διαφορετικές περιοχές.
Στην συνέχεια ο φωτογράφος θα μπορεί να επιλέξει την εικόνα, στην οποία ο φακός έχει εστιάσει στο επιθυμητό σημείο.
Η χρήση της νέας λειτουργίας θα είναι πολύ απλή, αφού ο φωτογράφος απλά βλέποντας την τελική εικόνα, θα ακουμπάει με το δάχτυλο του το σημείο στο οποίο θέλει να έχει εστιάσει ο φακός και η μηχανή θα αποθηκεύει μία νέα φωτογραφία με το επιθυμητό σημείο εστίασης.
Η λειτουργία Post Focus θα ενσωματωθεί στις νέες μηχανές Panasonic Lumix DMC-GX8 και Panasonic Lumix DMC-FZ300 με αναβάθμιση Firmware, που θα είναι διαθέσιμα από το τέλος του 2015 μέχρι την άνοιξη του 2016.