Δείτε πως ένα PC των 4.300 δολαρίων διέλυσε ένα Mac αντίστοιχου ποσού


Δείτε πως ένα PC των 4.300 δολαρίων διέλυσε ένα Mac αντίστοιχου ποσού

Τα δύο στρατόπεδα που υπάρχουν έχουν καλά τεκμηριωμένη άποψη.

Από τη μία έχουμε τους χρήστες Mac υπολογιστών που θεωρούν ότι η ποιότητα κατασκευής και το λειτουργικό σύστημα είναι ανώτερα και από την άλλη τους χρήστες των PC με λειτουργικό Windows που υποστηρίζουν ότι στα ίδια χρήματα ένα PC είναι πολύ ανώτερο σε επιδόσεις από ένα Mac.

H ιστοσελίδα SLRLounge έβαλε δίπλα δίπλα δύο μηχανήματα που κοστίζουν περίπου τα ίδια χρήματα:
ένα iMac 27″ και ένα PC με μία EISO 27″.

Συγκεκριμένα τα δύο μηχανήματα κοστίζουν 4.300-4.400 δολάρια, αλλά το hardware τους φυσικά διαφέρει.

Το Mac έχει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
Intel i7 Quad-Core 4.00Ghz
32GB 1867Mhz DDR3 SDRAM
1TB Flash Storage
AMD Radeon R9 M395X w/ 4GB Video Memory

Το PC έχει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
Intel i7-5960X @ 3.00Ghz overclocked to 4.5Ghz
ASUS ROG RAMPAGE V EXTREME
RAM 64GB
EVGA NVIDIA GeForce GTX 980 Ti
Samsung 850 EVO 1TB
Corsair 450D Case
Corsair AX860 Power Supply
Corsair Hydro H110 Water Cooler
Windows 10 Pro
EIZO 27″ FlexScan IPS Display 2560×1440

Για να τεσταριστούν οι επιδόσεις των δύο υπολογιστών χρησιμοποιήθηκαν 1.121 RAW αρχεία από τις Canon EOS 5D III και Canon EOS 5DS, ενώ κάθε τεστ έγινε 2-3 φορές για να βεβαιωθεί η συνέπεια των αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα ήταν θριαμβευτικά για το PC.

Στην εισαγωγή των εικόνων το PC έκανε 12.51 δευτερόλεπτα, έναντι 26.81 δευτερολέπτων του iMac, δηλαδή το PC ήταν 114% πιο γρήγορο.

Στη δημιουργία των Smart Previews στα 2048px και σε “Medium” ποιότητα το PC έκανε 19.22 λεπτά ενώ το iMac 26.01 λεπτά, δηλαδή το PC ήταν πιο γρήγορο κατά 26%.

Στη συνέχεια κατάλογοι και previews διαγράφηκαν και στο επόμενο τεστ έγινε scroll σε 114 RAW αρχεία στο Develop Module, με αναμονή μέχρι να φορτώσει πλήρως κάθε εικόνα. Το PC χρειάστηκε 1 λεπτό και 10.3 δευτερόλεπτα και το iMac 1 λεπτό και 58.1 δευτερόλεπτα, δηλαδή το PC ήταν πιο γρήγορο κατά 81%.

Στο επόμενο τεστ χρησιμοποιήθηκαν 5 RAW εικόνες από τη Canon EOS 5DS των 50 megapixels για να δημιουργηθεί μία πανοραμική εικόνα. Με τις ίδιες ρυθμίσεις το τελικό DNG αρχείο χρειάστηκε στο PC 12 δευτερόλεπτα για Preview και 59.32 δευτερλέπτα για να ολοκληρωθεί η συρραφή, ενώ στο iMac οι αντίστοιχοι χρόνοι ήταν 28.5 δευτερόλεπτα και 1 λεπτό και 31 δευτερόλεπτα. Το PC για άλλη μία φορά ήταν πιο γρήγορο, αυτή τη φορά κατά 35%.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το PC ήταν πιο γρήγορο κατά μέσο όρο 35% από τις επιδόσεις του iMac.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο εδώ.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη σύγκριση; Τι χρησιμοποιείτε για την επεξεργασία των εικόνων σας και γιατί;

Τι Η/Υ χρησιμοποιείτε για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας;

View Results

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

SLRLounge
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

7 σχόλια

  • #
    1

    Και το pc χρησιμοποιεί μια πολλή μέτρια κάρτα γραφικών για επεξεργασία να εβαζε μια palit titan 12GB και εναν αλλο cpu intel xeon και τα λεμε μετα πως καπνίζει όλα τα mac για πλάκα

  • #
    1

    συγκρίνετε ενα μηχανημα με 32RAM με ενα μηχάνημα με 64RAM? ειστε στα σωστά σας? προφανώς το pc ήταν πιο γρήγορο με διπλάσια RAM.Αφου η φόρτωση αρχείων γίνεται πρώτα εκεί..τα αποτελέσματα δεν είναι accurate

  • #
    1

    Η κόντρα θα συνεχιστεί γιατί μιλάμε για το ίδιο κόστος και όχι τα ίδια χαρακτηριστικά, βάλε την ίδια μνήμη και το ίδιο σκληρό, βάλε να τρέξουν προγράμματα παράλληλα και θα σας πω τι θα πάρει το pc. Τα έχω και τα δύο και μπορώ να σας το πω με σιγουριά

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!