pculiar.com: Μία ιστοσελίδα για τα έθιμα της Ελλάδας και όχι μόνο


pculiar.com: Μία ιστοσελίδα για τα έθιμα της Ελλάδας και όχι μόνο

Ένα πολύ ιδιαίτερο project τρέχει στην ιστοσελίδα pculiar.com, η ομάδα των Reflex Photographers.

Πρόκειται για μία ιστοσελίδα που έχει τη φιλοδοξία να συγκεντρώσει εικόνες από τα έθιμα της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου.

pculiar.com

Discover events, customs and traditions around the world
Το ​pculiar.com άνοιξε τα φτερά του λίγο πριν την έλευση του 2017. Το όνομά του δίνει εκ πρώτης το στίγμα του. Peculiar, δηλαδή ιδιόμορφο. Ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό site, με πλούσιο και άρτιο φωτογραφικά ρεπορτάζ από περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου που έχουν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο, για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν αυτό ακριβώς.

Είναι η έμπνευση μιας ομάδας ταλαντούχων φωτογράφων, των Reflex Photographers, μέσα από την ανάγκη τους να αποδώσουν φωτογραφικά το αναπάντεχο, το άγνωστο, το συναρπαστικό, το ενδιαφέρον και συνάμα σπάνιο. Ένα ταξίδι στο χρόνο, την περιπέτεια, τα τοπικά ήθη και έθιμα που έχουν αντέξει στο χρόνο και τον εκμοντερνισμό, τον ενδότερο πολιτισμό της χώρας μας και του κόσμου όλου, τις παραδόσεις που γενιές και γενιές διατηρούν και παντρεύουν το παλιό με το καινούργιο.

Γνώμονας της ομάδας του​pculiar.com είναι η τέχνη και η ομορφιά της ζωής. Μέσο τους είναι η υψηλής ποιότητας φωτογραφία. Στόχος τους είναι το μυστήριο, το άγνωστο, το μοναδικό. Στο ​pculiar.com καταγράφονται με ιδιαίτερη ματιά οι ζυμώσεις των ανθρώπων μαζί με τις τέχνες και τα τοπικά έθιμα. Θα δει κανείς επιλεγμένο φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, όπου οι άνθρωποι εκδηλώνουν τη χαρά, τη λύπη, το θυμό, τη μοναδικότητά τους με κάθε μορφής έκφραση.

Ο επισκέπτης του ​pculiar.com θα γνωρίσει μέρη που δεν έχει δει ποτέ με αυτόν τον τρόπο, θα δει εικόνες και στιγμιότυπα που θα τον εκπλήξουν και θα τον ταξιδέψουν μακριά στο χρόνο. Θα γνωρίσει εμπόρους, καλλιτέχνες του δρόμου, πανηγυρτζήδες, χορευτές, ηθοποιούς της γειτονιάς, ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έχουν κάτι να πουν και να δείξουν. Οι φωτογράφοι του​pculiar.com αποτύπωσαν αυτή την έκφραση με τη δική τους ματιά, έχοντας ως κίνητρο το να μοιραστούν με το κοινό τους, με σεβασμό, τη μοναδική αυτή εμπειρία, να προσδώσουν περισσότερη ζωή και υπόσταση σε ήθη και έθιμα που μπορεί αύριο να μην υπάρχουν, να προωθήσουν με τρόπο όχι στείρα εμπορικό τις τοπικές εκδηλώσεις και επιχειρήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Ένα καλειδοσκόπιο από διαφορετικές φυλές, μορφές, διαλέκτους, έθιμα, γιορτές, εκφράσεις, που σε κάνει κοινωνό του και σε συναρπάζει. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας με προοπτική να φτάσει ως τα πέρατα του κόσμου. Ένα ψηφιδωτό από λογής – λογής εικόνες, χρώματα, αρώματα και αισθήματα. Το pculiar.com απευθύνεται ξεκάθαρα στον ταξιδιώτη, όχι τον τουρίστα. Αλλά όχι μόνο. Και στον φωτογράφο, τον καλλιτέχνη και τον θαυμαστή της ιστορίας και των παραδόσεων. Με 2 μόνο λέξεις, στον λάτρη της ζωής.

Απροσδιορίστου ηλικίας και στυλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!