H Ricoh ανακοίνωσε τον Pentax Film Duplicator 4×5, για ψηφιοποίηση film μεγάλου φορμά


H Ricoh ανακοίνωσε τον Pentax Film Duplicator 4×5, για ψηφιοποίηση film μεγάλου φορμά

Μας αιφνιδίασε η Ricoh με την ανακοίνωση του νέου Pentax Film Duplicator 4×5, μίας συσκευής για όσους έχουν εικόνες μεγάλου φορμά.

Με τον Pentax Film Duplicator 4×5 είναι δυνατή η ψηφιοποίηση εικόνων από film των 35mm, μεσαίου φορμά (120/220), μέχρι και μεγάλου φορμά 4×5-format (100mm μέχρι 125mm).

Το Film μπαίνει ανάμεσα σε δύο φέτες γυαλιού (που δεν επιτρέπουν αντανακλάσεις) και στη συνέχεια ο φωτογράφος δεν έχει παρά να τοποθετήσει την ψηφιακή του μηχανή και ένα flash, στον ειδικό adapter (υπάρχει και ειδικός κρατητής για να μπορεί να τοποθετηθεί κυρτό film).

Ο Pentax Film Duplicator 4×5 ζυγίζει 5.2 κιλά και έχει διαστάσεις 650 (μήκος) x 24.8 (πλάτος) x 325 (ύψος) εκατοστά.

Πρόκειται για το δεύτερο προιόν του είδους, αφού η Pentax είχε παρουσιάσει τον Μάιο του 2014 τον αντίστοιχο Pentax Film Duplicator για 6×9 format (60mm μέχρι 90mm).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Pentax
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!